Als kleuter genoot zij al pianolessen, als zevenjarige trad ze al voor het voetlicht als muzikaal begeleidster van een kindercircus. Acht jaar oud, nauwelijks groot genoeg om boven een vleugel uit te kijken, speelde Shirley al dansmuziek in het Treslong in Hillegom. Twee jaar later maakte zij haar tv-debuut in de Johnny en Rijk show. Datzelfde jaar speelde ze in het Haarlems Concert-gebouw als soliste bij het Noord-Hollands Philharmonisch orkest.

Het moge duidelijk zijn: Shirley was een muzikaal wonderkind, een natuurtalent op weg naar een rijke carrière. De stap naar een professionele loopbaan in de muziek werd dan ook vroeg ingezet. Op 15-jarige leeftijd besloot Shirley al haar tijd en energie te wijden aan de muziek. Ze deed mee aan verschillende songfestivals, trad op in veel TV-shows en scoorde enkele stevige single-hits.

Shirley werkte veel voor de beroemde Stigwood Organisation en had haar eigen tv-show in Engeland. Heel Nederland hoorde wekelijks haar “Bach Bijvoorbeeld”, de tune welke Willem “O” Duys voor z’n “vuist” gebruikte. Ze won in 1964 het Songfestival in Polen en maakte ook deel uit van de winnende ploeg in “Knokke” o.l.v. Lou van Rees. Na haar terugkeer uit Amerika liep ze producer Jaap Eggermond tegen het lijf, hetgeen resulteerde in een forse hit in 1977: “It’s Me”! Ook mocht Shirley een Edison ontvangen omdat “It’s Me” tot de beste single van het jaar werd uitgeroepen. Na “It’s Me” volgt “Nothing has changed”, die het echter niet verder dan een tipnotering bracht. Shirley bracht de LP “Making love is good for you” uit, die bijzonder positief ontvangen werd. De van deze LP afkomstige single “The light I wanna be” werd dan ook prompt tot favorietschijf gebombardeerd en groeide uit tot een redelijke hit.

“Easy living” was haar laatste Engelstalige single waarna het Nederlandstalige “Heel even” in 1981 volgde en Shirley een hit opleverde welke hoog in de top 40 belandde. Twee jaar later verblijdde Shirley haar fans met de single “The way old friends do”, een stemmige ballade met veel stijl en dramatiek. In de jaren negentig nam Shirley single “Heel Even” nogmaals op, doch nu in duet met Gerard Joling. Er kwam nog een single uit met de leader van een tv-soap “Morgen krijg je spijt”. Kort daarna nam Shirley nog een stuk op met het prachtige orkest van Harry van Hoof ten behoeve van een dubbel CD welke Harry van Hoof voor Appelsientje produceerde. De AVRO nam in samenwerking met Conamus, een prachtige special op met o.a. Shirley onder de noemer “Mooi van een ander” en bracht de muziek ook op CD uit. Sedert 10 jaar is Shirley woonachtig in Spanje.

Het enthousiasme, vuur en vakmanschap, gecombineerd met Shirley’s charmante verschijning en boeiende charisma maken een optreden tot een ware belevenis voor publiek en gastheer.

Shirley treedt regelmatig op in Spanje en voornamelijk Frankrijk en wanneer ze in Nederland optreedt bestaat haar band uit John Martin-gitaar/zang, Ruud Baron basgitaar en Bep Zwerus-slagwerk. In 2010 zit Shirley 50 jaar in “het vak” .

Audio

Shirley Zwerus - Heel even     

Shirley Zwerus - Wil je me soms kwijt     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This