Het is voorjaar 2012. Hans la Faille, drummer van het legendarische rhythmtandem Deinum en la Faille (Blues Dimension, Herman Brood, Sweet d’ Buster en Cuby + Blizzards) bezint zich op een vervolg van zijn carrière. De tragisch dood van Harry “Cuby” Muskee heeft immers kort daarvoor een einde gemaakt aan ruim 40 jaar succes van zijn band Cuby + Blizzards.

Met zijn jeugdvriend en vocalist Bert Vrieling besluit hij “Hans la Faille Showbizz Bluesband” op te richten in aansluiting op zijn kort daarvoor verschenen boek “Showbizz Blues

Op advies van Hans’ compaan  Johan Derksen kiezen ze voor een bijzonder concept. Met de blues als basis en de showbizz in het achterhoofd formeren Hans en Bert een  achtkoppige  band bestaande uit vier mannen en vier vrouwen.  De stijl met veelal multivocale nummers is uiterst “danceble”, waarbij ook aan het visuele effect en podiumopstelling de nodige aandacht is besteed.  Bezetting met vier gelouterde mannelijke musici op Hammond/piano, gitaar, drums en vocals/harmonica en vier getalenteerde en fraaie, jonge dames op bas, en vocals brengt vanzelfsprekend mee dat de drie vrouwelijke vocalisten buiten backgroundvocals ook solostukken voor hun rekening nemen.

De presentatie en kick-off op 27 april 2012, in een uitverkocht Hedon Zwolle, was een muzikaal feest met enthousiaste fans uit het hele land.  Tijdens de daarop volgende optredens bleek de formule van R & B met een hoog blues-gehalte een groot succes.

HANS LA FAILLE – DRUMS. Deelde decennia lang podium en studio met verscheidene Nederlandse bands, waaronder  Blues Dimension, waar hij in 1967 voor het eerst samenspeelde met bassist Herman Deinum. Vanaf 1969 speelde hij (ook met Deinum) bij Cuby and the Blizzards, in 1974 in de groep Cyril rond Cyril Havermans en vanaf 1976 bij Sweet d’Buster. In 1975 vormden beide musici de ritmesectie bij de opnamen van de lp “Fingerprints” van Rob Hoeke en Hein van der Gaag. Te zelfder tijd nam Hans het album “Showbizz Blues” met jeugdvriend Herman Brood op. Sinds 1996 speelde la Faille weer met Cuby and the Blizzards, die vanaf 2007 opnieuw door Nederland toerde. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar Flavium en in de 90er jaren vormde hij met Bert Vrieling, Leon Kuijpers en Joel Groenewold de band Toney Wheeles Mission, een Hammond-kwartet waarmee hij een stijlvolle CD afleverde. Hij verwierf een gouden plaat en een Gouden Harp met het album “Cats Lost” van C+B.

BERT VRIELING – VOCALS/HARMONICA. Als zanger, saxofonist en harmonicaspeler startte hij z’n eerste band in 1959. Door de jaren heen speelde hij veel muziekstijlen van Rock&Roll tot Blues, R&B en Jazz. Vanaf 1967 maakte hij evanals Hans zijn eerste grammofoonplaten, deed hij TV-optredens en in de 70er jaren lukte het hem twee keer om in de Top 40 terecht te komen. Laat 80er jaren trad hij toe tot Jump’n Jive om de “Jump” van Louis Jordan te vertolken. Ze maakten een 4-tal Cd’s, terwijl ze daarnaast door Europa toerden met o.a. Ray Charles en Fats Domino. Ze speelden drie keer op het North Sea Jazzfestival. In de 90er jaren vormde hij met Hans “Toney Wheeles Mission”, gebaseerd op Leon Kuijpers’ ‘62er Hammond A100 als een hommage aan de Peddlers en Roy Phillips. Rosa King was een regelmatige gast en ze maakten één smaakvolle CD. In 2006 vroeg de hiphop formatie Opgezwolle hem om mee te werken aan hun laatste CD “Park” waarvoor ze en Gouden Harp ontvingen.

LEON KUIJPERS – HAMMOND/PIANO. Studeerde aan het conservatorium cum laude af (1983). Thans is hij werkzaam als docent keyboards en piano lichte muziek. Als veelzijdig toetsenist is hij regelmatig in theaters te vinden met diverse producties. Ook houdt hij zich vaak bezig met het componeren en arrangeren voor diverse theater- en CD producties en is bovendien werkzaam als producent. Hij begeleid regelmatig bekende vocalisten met zeer uiteenlopend repertoire, een muzikale duizendpoot dus. Leon maakte meerdere CD’s, waaronder “Wheelin’ and Dealin” met de Toney Wheeles Mission en “The Big Combo” met Jump’n Jive.  Als prominent lid van de Nederlandse Toonwiel Club is hij regelmatig op de grote Europesche beurzen te zien met  Hammond-demonstraties. De virtuoze voorbeelden daarvan zijn veelvuldig op YouTube te bewonderen.

ALEX BUITING – GITAREN.  Geboren in Terra Haute, Indiana (USA), als één van de vier uiterst muzikale zonen van een Nederlandse immigranten-familie, speelde hij vanaf zijn 7e jaar gitaar. Geïnspireerd door zijn muzikale broers ontwikkelt hij zich dan door zelfstudie. Na zijn terugkeer in Nederland volgt hij een opleiding aan het conservatorium in Hilversum. Daar krijgt hij les van de vermaarde Nederlandse jazzgitarist Wim Overgauw. Alhoewel hij  beroepsmuzikant is en aan de muziekschool in Bussum doceert noemt hij zichzelf heel bescheiden “Jack of all trades and master of none”. Ondanks deze bescheidenheid werd hij door Herman Brood benaderd om Danny Lademacher op te volgen en wilde Toontje Lager hem eveneens inlijven,  verzoeken waarvoor Alex in beide gevallen vriendelijk bedankte. Zijn eigenzinnige karakter zocht andere uitdagingen. Het niet kunnen vinden van de juiste versterker-sound, bijvoorbeeld, bracht hem er toe om ze dan maar zelf te gaan bouwen.  Hij maakte slechts één CD met Jo Junk & the Hotdogs.  Na het zien van zijn virtuoze solo in een YouTube-clip vielen Hans en Bert als een blok voor Alex’ kunsten. Met zijn fabelachtige techniek en bezielende solo’s is hij een blikvanger binnen Hans la Faille’s Showbizz Bluesband.  Alex’s inspiratiebronnen zijn o.a. Scott Henderson en Robben Ford.

ILSE DE VRIES – BAS. Speelt sinds haar 14e basgitaar. Direct begonnen met spelen in een aantal popworkshop bandjes heeft ze zich in eerste instantie hoofdzakelijk door zelfstudie ontwikkeld. Na een paar jaar ging ze lessen volgen bij het toenmalige Centrum voor de Kunsten in Sneek. Vanuit deze muziekschool kwam ze in 2009 in aanraking met het project Umoja geleid vanuit Kunstfactor in Amsterdam. Samen met muzikanten van het Centrum voor de Kunsten in Sneek, dansers van het Albeda Danscollege in Rotterdam en acrobaten van Circus Elleboog in Amsterdam hebben maakten ze, onder leiding van regisseuse Wies Bloemen een voorstelling. Met deze voorstelling reisden naar Ethiopië, waar ze workshops volgde samen met muzikanten, dansers en acrobaten uit Ethiopië, Kenia, Tanzania en Noorwegen. Sinds die ervaring wist ze dat ze professioneel verder wil in de muziek en heeft ze zich aangemeld voor de opleiding jazz & pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ze werd aangenomen met als hoofdvak basgitaar, bijvak contrabas. Daarnaast speelt ze ook in The Cool Quest, een dynamische jazzy-hiphop band.  Haar opvallende verschijning onderstreept het “Showbizz-effect” van Hans la Faille SBB.

NIENKE DE GROOT – VOCALS. Studeerde een jaar aan de AVLM en sinds september 2009 studeert ze Vocale Lichte Muziek aan het conservatorium. Inmiddels is ze betrokken bij verschillende producties; zo werkt ze mee aan de muzikale raamvertelling Chagall, de schilder en de liefde (een project van Henk Ruiter en Jan Blei) en vormt zij samen met Marloes van Ommen en Nadine Braam de close harmony groep LEF. Daarnaast zingt ze in de 80′s tribute band Till The End en is ze bij vocale en theater-producties voor en achter de schermen actief. Naast haar werk op de kleine en grote podia is ze regelmatig aan het werk als backing vocal tijdens CD-opnames voor diverse artiesten en projecten, o.a. LaLaLaLa van de stichting de Upside Van Down (met o.a. Simone Kleinsma & Berget Lewis) , Simon Feenstra (met Sylvi Lane & Myrthe Buys) & Music Inspired By DaVinci van Jan Kisjes.

NADINE BRAAM – VOCALS. Nadat ze in 2007 haar HAVO diploma had behaald, besloot ze toelating te doen aan het conservatorium ArtEZ in Zwolle. Ze werd toegelaten tot de vooropleiding en zo heeft ze een jaar van deze sfeer mogen proeven. Ze werd na dit jaar toegelaten tot de bachelor opleiding, en studeerde in 2012 af. Inmiddels is ze betrokken bij verschillende projecten en zingt ze in diverse bands. Onlangs heeft ze als backing vocal gewerkt bij o.a. Ruth Jacott, Hind en Thomas Berge.

MARLOES VAN OMMEN – VOCALS. Werd in 2008 aangenomen op het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Naast het volgen van een studie aan het conservatorium heeft ze zich altijd bezig gehouden met muziek. Kortgeleden is ze met hoge cijfers afgestudeerd. Buiten het geven van zangles is ze actief als zangeres in de band Bright. Als backing vocalist heeft ze al met diverse artiesen mogen samenwerken, zoals Ruth Jacott, Thomas Berge, James Morrison, Jessie J., etc. In 2011/2012 heeft ze meegedaan aan het tv programma ‘The Voice of Holland’. In dit programma heeft ze de kwart finales bereikt. Marloes grote inspiratiebron is de zangeres Beyoncé

Audio

I'm in a dangerous mood     

As soon as I get paid     

Still got a crush on you     

Video

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This