Peter Kalb begon op zijn twaalfde met het spelen van flamencogitaar en werd een veelgevraagd flamencogitarist. Het vak leerde hij voornamelijk door zelfstudie. Eind jaren ´80 verhuisde hij naar Spanje en op uitnodiging van de Spaanse grootmeester Manolo Sanlúcar volgde hij een aantal masterclasses flamencogitaar. Ook nam hij lessen bij Rafael Cañizares. In de wereldberoemde dansschool “Amor de Dios”  werkte hij samen met dansgrootheden als Carmen Cortés, El Ciro en Joaquín Ruíz. Met Andrés Marín toerde hij door Europa en Rusland. In 1991 won hij de Hans Snoeck prijs.

Peter Kalb is één van Nederlands grootste flamencogitaristen. Hij speelde in nagenoeg elke grote zaal in Nederland, met hoogtepunten als het Koninklijk Concertgebouw, Paradiso in Amsterdam en het Lowlands festival. Ook speelde hij verscheidene keren het beroemde “Concierto de Aranjuez”. In 2008 was Peter Kalb   ook te zien op het internationale gitaarfestival “Acoustic Strings” samen met artiesten als Rafael Cortes en Sylvain Luc.

Alle nummers van zijn eerste album Sonakay zijn eigen composities, geïnspireerd op zijn tijd in Spanje. Een bijzondere mix van verschillende stijlen karakteriseert zijn tweede CD Bajo el Cielo. Joan Albert Amargós, die als arrangeur werkte voor de groten in de Flamenco wereld, zoals delegendarische zanger Camarón de la Isla en Paco de Lucía, maakte voor vier nummers de arrangementen.

Inmiddels is de derde CD uit van Peter Kalb : Diálogos. Hierop werkte hij samen met onder andere Carles Benavent, Tollak Ollestad en Martin Verdonk. Met Diálogos brengt Peter Kalb   een spannende mix van flamenco, jazz, klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek.

Na een succesvol tournée in de Verenigde Staten in 2010 met Juanito Pascual en Jose Moreno speelt Peter Kalb dit jaar in vele Nederlandse theaters met bekende artiesten als The Rosenberg Trio en Laura Fygi.

Audio

Track 01     

Track 02     

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This