Percussioniste en bandleider Leticia Bal is sinds jaar en dag een van de meest toonaangevende muzikanten uit de Nederlandse salsa-scene. Zij heeft in vele latin en salsa-orkesten gespeeld voordat zij 8 jaar geleden haar eigen salsa-orkest LETICIA Y SU RUMBADAMA oprichtte, het suksesvolle 7-koppige ‘all female’ salsa-orkest, met de Cubaanse Delia González op leadzang. Met Delia, onbetwist de beste salsa-zangeres op het moment in West Europa en de Cubaanse gitarist/componist Jesus Hernández vormt Leticia het:

Trio Son Cubano
line up:
Leticia Bal:  bongo/campana/coro
Delia Gonzalez: leadvocal/maracas/guiro
Jesus Hernandez: gitaar/arrangementen/coro

Delia Gonzalez: Conservatorium Havana. Ruime ervaring met tal van Cubaanse bands en sinds haar komst naar Nederland zong ze, naast met Leticia, met oa Nueva Manteca, Saoco, Grupo Tumbao, Las siete Potencias.

Jesus Hernandez: Conservatorium Havana. In Nederland speelde hij met zo’n beetje alle top-latin formaties en doceerde hij aan het Conservatorium van rotterdam. Naast een fenomenasal gitarist en vocalist is Jesus een veel gevraagde componist en arrangeur.

Trio Son Cubano speelt het ‘klassieke’ Cubaanse repertoire, zoals veel stukken van de Buena Vista Social Club, maar een tikje eigentijdser en met heel veel ‘sabor’. Het bijzondere van dit trio is, naast de prachtige 3-stemmige vocalen, dat de begeleiding bestaat uit 1 gitaar (waar dit meestal 2 gitaren zijn) en bongo.

Trio Son Cubano
Voor authentieke, weergaloze, swingende Cubaanse muziek met een heerlijke, aanstekelijke live-uitstraling. Klik op de maracas hierboven, luister en huiver!
¡ A GUARACHAR!

Audio

Son Cubano Bilongo     

Son Cubano ChanChan     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This