Gitarist Leonardo Amuedo geldt als een van de belangrijkste talenten van dit moment. Hij speelt vanaf zijn zeventiende in diverse Zuid-Amerikaanse landen met gerenommeerde musici als Hugo Fatturoso en Ruben Rada. Momenteel woont hij in Rio, nadat hij enkele jaren in Nederland verbleef. Hij begeleidde Laura Fygi op haar platina-album The Lady Wants To Know, speelde met het Rosenberg Trio, Fernando Lameirinhas, Karin Bloemen en Adelheid Roosen en is ook te horen op albums van o.a. Rene Froger en Cor Bakker. Als soloartiest bracht hij de albums Otro Mundo en Leonardo Amuedo uit. De afgelopen zes jaar speelde hij officieel in de Ivan Lins band, en onlangs toerde hij met Trijntje Oosterhuis langs de Nederlandse theaters. Samen maakten zij het akoestische Nederlandstalige album Ken Je Mij, live opgenomen in de Rode Hoed in Amsterdam.

Mondharmonicaspeler Antonio Serrano is in Nederland minder bekend, maar heeft op internationaal niveau met de groten der aarde gespeeld, waaronder Paco de Lucia, Larry Adler, Toots Thielemans en, net als Leonardo, met Ivan Lins. Antonio is – naast latin en jazz – tevens beïnvloed door klassieke muziek.

Componist Roeland Jacobs bracht de twee muzikanten samen. Hij is tevens verantwoordelijk voor de arrangementen op Rosa, terwijl vader Ruud – bekend van zijn werk met Laura Fygi en Toots Thielemans – de productionele touwtjes in handen had. Ondanks het feit dat Leonardo als Antonio allebei een uitgebreide jazz en latin achtergrond hebben, hadden de twee elkaar nooit eerder ontmoet. Leonardo: “Ik wist dat Antonio met Paco de Lucia had gespeeld. Dat is in mijn ogen een gitaargod, dus ik wist dat hij heel goed moest zijn. We bleken dezelfde muzikale smaak te hebben, en melodieën op dezelfde manier te interpreteren.” Volgens Antonio voelde het ook gelijk vertrouwd vanwege hun gedeelde culture achtergrond: “Leonardo is geboren in Uruguay. Ik ben dan wel in Spanje opgegroeid, maar mijn moeder is ook Uruguyaans. Dat schept een band. Het gebeurt niet vaak dat je iemand ontmoet met wie het gelijk klikt op zowel persoonlijk als op muzikaal vlak.”

Rosa is een romantisch en grotendeels instrumentaal album met veertien beroemde melodieën waaraan een persoonlijke draai is gegeven. Het album bevat een drietal bolero’s: ‘Una Mujer’ van Joao Gilberto’, ‘Contigo a la Distancia’ van Cesar Portillo Luz en ‘Contiga Aprendi’ van Armando Manzanero, en andere klassiekers zoals ‘You Must Believe in Spring’ van Michel Legrand. Drie songs zijn van de beroemde Braziliaanse zanger/componist Ivan Lins: ‘Lembra de Mim’, ‘Madalena’ en ‘Te Amo’. Lins is tevens als gastvocalist te horen. De titeltrack is geschreven door Leonardo en is afkomstig van zijn debuut-cd Otro Mundo, terwijl ‘Bossa Samba’ een nummer van Antonio is.

Naast Ivan Lins, dragen een drietal andere bijzondere gasten hun steentje bij op Rosa. Thijs van Leer begeleidt Leonardo en Antonio op de fluit. Zangeres Trijntje Oosterhuis zingt een duet – in het Portugees! – met Ivan Lins, terwijl Syb van der Ploeg als achtergrondzanger te horen is op de Latijns-Amerikaanse bewerking van de Stevie Wonder-track ‘Overjoyed’.

Rosa is een cd voor iedereen die mooie muziek waardeert. De titel staat voor de passie die Leonardo Antonio hebben voor muziek in het algemeen en voor hun instrument in het bijzonder. Leonardo: “Ik wil dat mensen gelukkig worden als ze onze cd beluisteren. Daar is muziek voor bedoeld: om emoties los te maken.”

Biografie

LEONARDO & ANTONIO / ROSA

Rosa is een bijzondere muzikale samenwerking tussen de Uruguyaanse gitarist en componist Leonardo Amuedo en de Spaanse mondharmonicaspeler Antonio Serrano. Alhoewel beiden afzonderlijk succesvol zijn als soloartiest en in diverse bands actief zijn, bundelen ze op dit album hun talenten. Het resultaat is een sprankelende mix van swingende bossa nova en romantische songs. “De gitaar en de mondharmonica zijn harmonische instrumenten die perfect bij elkaar passen. Ze hebben dezelfde frequentie en hetzelfde geluid,” legt Leonardo uit. “Ze werken vooral goed samen in een akoestische situatie, vullen elkaar als het ware aan,” voegt Antonio toe.

Audio

Leonardo Antonio - Cafe     

Leonardo Antonio - Rosa Rosa     

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This