Vintage Jazz Band, een orkest, dat zich bezighoudt met “small-bigband-jazz” uit de jaren ’20 van de vorige eeuw en dat op een zeer hoog niveau doet. De arrangementen klinken als een klok en bieden een zeer verantwoorde blik op de muziek en dans van de “Roaring Twenties”.

Een orkest met liefde voor de klassieke jazz en een schat aan talent en ervaring:

Ellister van der Molen – trompet , opgeleid aan het “Young talent department from the Royal Conservatoire”, meervoudig prijswinnaar bij trumpet contests.
Davis Lucaks – klarinet/altsax, won als 20-jarige klarinettist de prestigieuze Kobe Jazz Award in Japan en maakte al verscheidene tournees over de gehele wereld
Hans Koppes – tuba, als vast muzikaal onderdeel in de programmas van o.a.Toon Hermans en Herman van Veen gedurende enkele decennia.
Hans Bosch tenor/baritonsax/klarinet, als leider van o.a. Jumping the Blues, Baritone Madness, saxofonist/klarinettist in Beau Hunks, Jump‘n Jive, Jimmy Lunceford Legacy orchestra
Johan Lammers – banjo/gitaar wordt internationaal gezien als een grote autoriteit op banjogebied.
Victor Bronsgeest – trombone/vocals, is een bekende initiator van klassieke jazzprojekten en alom gezien als de specialist in de authentieke jazz trombone stijl.
Ad Houtepen – cornet/altsax/klarinet/vocals, als leider van de Victoria Band, bassaxofonist in de Jazz-o-matic four en multi instrumentalist/arrangeur/vocalist in de Vintage Jazz Band
Dovile Vastakaite – slagwerk, als klassiek opgeleid pianiste, voltooide aan het J.T.Kelpsos conservatorium in Vilnius, Litouwen haar studie en studeert jazz slagwerk aan de conservatoria van Den Haag en Groningen.

Vintage Jazz Band speelt authentiek en acoustisch, dus zonder versterkers, perfect gearrangeerd met spetterende solos.De absolute bloeitijd van de jazzmuziek, de Roaring Twenties, de periode waarin de beroemde dansen als de Charleston, Jitterbug , en de Lindy Hop ontstonden.

De band is een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en in talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisieopnamen. Vintage Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington.

Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw; de ‘Roaring Twenties’ herleven muzikaal tijdens de optredens.

Mogelijke gastsolist

Vintage Jazz Band biedt dan ook een programma rond nederlands bekendste tapdancer Peter Kuit.

Audio

Vintage Jazz Band - Ain't that a grand and glorius feeling     

Vintage Jazz Band - Dream A Little Dream Of Me     

Vintage Jazz Band - Creole love call     

Vintage Jazz Band - Rockin in Rhythm     


 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This