Ronald Douglas is al zo’n 15 jaar één van de top- jazz-zangers in Nederland maar ook ver daarbuiten.

Deze boomlange jazz-zanger werd zo’n 47 jaar geleden geboren in Den Haag en groeide op in Winterswijk

Gestudeerd heeft hij in Hilversum aan het conservatorium bij Deborah Brown alwaar hij ook een workshop volgde bij Mark Murphy. In 1993 studeerde hij daar af. Ronald  heeft 5 cd’s gemaakt onder eigen naam en de meest recente, Lotus Blossom heeft in Amerika zeer hoge ogen gescoord en kreeg prachtige kritieken van onder andere John Clayton en Nancy Marano.

Ronald won diverse awards in het buitenland zoals in Polen en  een online competitie in de USA welke hij als eerste Europeaan heeft gewonnen. Dat succes werd bekroond met een optreden op het Eastcoast Jazzfestival in Rockville (Washington).

Ronald heeft veel ervaring opgedaan als zanger bij verschillende orkesten en bigbands. En werkt veel en graag met de beste Jazzmusici van Nederland en daarbuiten.
Naast zijn zangcarrière is hij een gerespecteerd (workshop)docent. Op dit moment geeft hij les aan de conservatoria in Zwolle en Gent en is gastdocent op het conservatorium in Amsterdam en Enschede. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren workshops gegeven in Liechtenstein, Brazilië, Israël, Jakarta, New York etc. veelal in combinatie met succesvolle concerten.

Zijn grootste inspiratiebronnen zijn vocalisten als: Sarah Vaughn, Mel Tormé, Shirley Horn,  Frank Sinatra, Jim Reeves, Matt Monroe, Bing Crosby, Tony Bennett, Rosemary Cloony, Carmen McRay en natuurlijk Ella Fitzgerald. Ook Doris Day en Hildegard Knef waren en zijn Ronald’s vocale heldinnen .

Ronald houdt ook erg van uitdagingen als gastsolist. Zo stond hij een tijd geleden met The Rosenberg Trio in het Concertgebouw in Amsterdam en binnenkort als gastsolist tijdens enkele concerten van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, een orkest dat in al sedert 1945 bestaat.  Eerder werkte Ronald al met bigbands zoals de Timeless Orchestra, Glenn Miller Orchestra en the Jazzorchestra of the Concertgebouw, een concert dat op CD verscheen t.g.v. het 25-jarig bestaan van TROS Sesjun. Helaas kort daarna verdween dit prachtige programma van Dick de Winter.

Over oude orkesten gesproken: Ronald Douglas treedt regelmatig zowel als zanger maar ook als presentator op met  The Ramblers, een orkest dat al in 1926 werd opgericht door Theo Uden Masman.

Sinds 1998 staat het orkest The Ramblers onder leiding van bassist Jacques Schols welke het stokje overnam van Marcel Thielemans.

Plannen voor de toekomst heeft Ronald genoeg. Op dit moment is hij alweer in gesprek met diverse mensen om binnen nu en een jaar weer met een knallende cd te komen.
Tot die tijd blijft hij lekker lesgeven  en optreden, voornamelijk  met zijn eigen bands zoals bijvoorbeeld het trio bestaande uit pianist Rob van Kreeveld, bassist Jan Voogd en gitarist Vincent Koning.

Ronald Douglas is o.a. te boeken met zijn trio, zijn quartet maar ook met The Ramblers o.l.v. Jacques Schols .

Ronald Douglas origaniseert elk jaar een theaterproject voor zijn 3e en 4e jaars leerlingen van het Artez Conservatorium in Zwolle. Deze theaterprojecten werden dan steeds, veelal in reprise uitgevoerd in het prachtige en sfeervolle theater “En Pluche” naast le Garage van de creatieve en bezielde kok en artiest Joop Braakhekke.

De projecten waren steeds een hommage aan belangrijke Nederlandse artiesten of combinaties zoals het programma Brussel-Amsterdam met repertoire van Ramses Shaffy en Jacques Brel. En het programma “Springlevend” met repertoire van Robert Long en Frans Halsema. En een programma met repertoire van Annie M.G. Schmidt en Willem Wilmink. Maar ook een hommage aan mensen of theatermakers welke nog onder ons zijn, zoals “Purper Revisited”.

Veel leerlingen en collega-artiesten kwamen Ronald feliciteren tijdens zijn 50 jarige verjaardag in zijn “thuistheater”  “En Pluche” te Amsterdam op 24 april jongstleden.

In seizoen 2012 zal Ronald zelf weer met een concertprogramma in de theaters gaan optreden. Deze tournee zal georganiseerd worden door theaterimpessariaat Ed van Kester.

Discografie:

– Pieces of Dreams          Hillstreet Jazz       1994

– This is New                   Serendip             1997

– From Bing to Sting         Munich               2001

– Swingworks                   Munich              2002

– Lotus Blossom               Munich               2005

Audio

Ronald Douglas - On a clear day     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This