Ex-Gigantjes coryfee Mieke Stemerdink (Doetinchem, 10-12-1963) is een zeer veelzijdige  zangeres en showvrouw welke met diverse bezettingen en programma’s te boeken is variërend van swing en jazzy tot (neder)pop. Met (small) combo tot bigband.

Haar Amy Winehouse Tribute  is ongeëvenaard maar ze bracht ook een Duitstalig programma vol o.a. Marlène Dietrich,Nina Hagen e.a. genaamd “Mieke und drei Männer im Schnee”. Met haar Smartlappenband, een zeer ervaren en gevarieerd gezelschap van vocalisten en musici brengt ze de aller mooiste en bekendste Hollandse liedjes, van Johnny Jordaan tot Dokter Bernard, via de Voet van de Oude Wester weer Terug naar de Kust.

Luister of zing mee en verbaas u hoe het nog lang niet vergeten Nederlandse lied garant staat voor een avond vol ouderwetse gezelligheid.

Met DAYTRAIN stelde ze een prachtig op Amerikaanse leest geschoeid programma samen en speciaal voor de sfeervolle kerstdagen een uitgebreid kerstprogramma.

Of dit alles nog niet genoeg is, Mieke maakt graag artistieke uitstapjes en maakt deel uit van “Girls wanna have Fun” en had onlangs een bluesproject met Dirk Jan Vennik’s Band aangevuld met saxofonist Paul Beugels tijdens Haarlem Jazzstad.

Mieke “GiGa”& DAYTRAIN
Mieke Stemerdink is in de Achterhoek ( Doetinchem) geboren. Jarenlang is zij het gezicht met suikerspin kapsel, het gemoed en blikvanger geweest van de Gigantjes. De drang om iets anders te doen op het gebied van muziek werd langzaam groter. Naast het smartlappenbandje waar Mieke Stemerdink in zong, werd zij ook meerdere malen gevraagd als gastsoliste bij verschillende Big Bands.

Na eerst met een eigen bigband te hebben getourd kwam Mieke in aanraking met de Daytrain en er volgde een enorme “KLIK”! Vele optredens met de grote (10 man) en kleine (6 man) bezetting tijdens festivals en dansfeesten waren het gevolg en in mei 2011 werd er een geweldige CD gereleased tijdens Meer Jazz in Hoofddorp.

Aangezien Mieke met de Gigantjes eind jaren 80 en 90 al furore maakte, en als eerste swing en rock ’n roll introduceerde is die tijd weer terug gekomen. Net als destijds staat ze met de geweldige Daytrain met haar energie en glamour garant voor volle, dansende zalen! Vooral nu er sprake is van een ware revival van swing en aanverwante muziek (wijlen Amy Winehouse, Caro Emerald, Duffy, Adele) heeft Mieke “Giga” Stemerdink besloten terug te keren naar haar “roots”.

Met de 6- of 10 koppigeband DAYTRAIN heeft zij de ideale en doorgewinterde muzikanten gevonden om haar favoriete muziek weer te laten horen.

De speciaal voor haar geschreven song MAN ENOUGH laat horen hoe goed de samenwerking tussen MIEKE GIGA DAYTRAIN uitpakt!

Audio

Mieke Stemerdink - Christmas song     

Mieke Stemerdink - Santa Baby     

Mieke Stemerdink - Man enough     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This