Lils Mackintosh behoort tot de meest vooraanstaande jazzvocalistes in Nederland. In 1993 verscheen haar imponerende debuutalbum ‘It’s not Perfect to be Easy’, waarmee zij op slag het stempel  ’ Europese Billie Holiday’ verwierf.  Door de jaren heen maakte Lils Mackintosh 7 cd’s en werkte met vooraanstaande artiesten zoals Michiel Borstlap, Mike Del Ferro,  Cor Bakker, The Rosenberg Trio, Madeline Bell, Hans en Candy Dulfer, Louis van Dijk,  Peter Beets, The Dutch Swing College Band, Georgie Fame en wijlen Cees Slinger en Oscar Peterson. In 2000 ontving Lils een Edison voor haar 4e album “Black Girl” geproduceerd door Hans Dulfer.

In het theater debuteerde Lils in 1972 in de rockopera “Hair”en stond zij in 1983 in “Hard Rose Knal Blauw”. In 1984 trad zij wederom op in een rock-opera, en wel in “Ik, Jan Cremer”. In 1989 stond zij in de Circusmusical “Barnum”, en in seizoen 2000/ 2001 in de “Kook-Revue” van en mét Meesterkok, schrijver en televisiepersoonlijkheid Joop Braakhekke. In de theaterseizoenen 2006-2008 tourde Lils samen met The Dutch Swing College Band door Nederland, Zwitserland en Duitsland en zong zij op 2 cd’s van de DSCB, waaronder een kerst-cd.

In 2012 vierde Lils het feit dat ze 40 jaar in het vak “zit”met een super mooie CD: “40 Years On Stage”. Op de CD zijn prachtige “nieuwe”classics te beluisteren uit de 2e helft van de vorige eeuw welke in een prachtig nieuw “Lilseriaans” jasje zijn gestoken.

Lils is een heel actieve vrouw, doet veel commercials, jureert, geeft masterclasses, zang-cursussen en workshops en schreef in dat kader zelfs een boekje:

“Iedereen kan zingen, alleen niet allemaal even mooi”.

Al enkele jaren lang heeft Lils regelmatig een talkshow maar ook Masterclasses in het Parooltheater in Amsterdam, waarin zij zeer interessante gasten ontvangt.

Maar wat ze door de jaren heen het meest en liefst doet is natuurlijk concerten geven met haar eigen band, tijdens (jazz)festivals, feesten en in het theater.

Haar repertoire is ontzettend breed en veelzijdig en bevat repertoire van –uiteraard- Billie Holiday, Bessie Smith, Huddie Leadbetter, Beryl Bryden,  tot eigentijdse personalities als Grace Jones (Strange, i’ve seen that face before) tot vette Soul, Rhytm & Blues en het bekende tot minder voor de hand liggende jazz-repertoire uit verschillende decennia van de vorige eeuw.

Altijd met een eigen touch, invalshoek of arrangement, en in een unieke,  onmiskenbaar –eigen- sound, mede dankzij de inbreng van haar geweldige bandleden.

Samen spuien zij een opzwepende mix van heerlijk repertoire in een wisselwerking en interaktie met het publiek waarmee een dialoog niet geschuwd, ja zelfs aangemoedigd wordt.

In 2012 ontving Lils de prestigieuze Meer Jazz-Award tijdens het Meer Jazzfestival  te Hoofddorp waar ze ook in mei 2013 weer mocht optreden én een Masterclass mocht geven.

Tijdens het prestigieuze Haarlem Jazz & More festival op 16 augustus 2013 was Lils ook een van de top attracties.

Voor kleinere intieme (dinner)parties, vernissages e.d. treedt Lils op in een pasklare bezetting,  bijvoorbeeld in Duo met Clous van Mechelen, in dit geval als pianist of als Trio met Clous van Mechelen (piano) en Harm Wijntjes (contrabas).

MP3 demo-compilaties per bezetting op aanvraag beschikbaar.

Audio

SHORT TRACKS LILS 40 YEARS     

Lils Mackintosh - About Crazy     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This