Er zijn weinig vrouwen in de Nederlandse showbusiness die zó ontzettend allround zijn, in de ware zin des woords!

Joke werd geboren in een liefdevolle, muzikale familie op 14 januari 1952. Haar vader Kees was één van The Four Dutch Serenaders, een vocaal quartet dat repertoire bracht in de stijl en sfeer van The Mills Brothers, Andrew Sisters, Bing Crosby en andere vocale artiesten welke zo razend populair waren vlak na de oorlog. Joke zette haar eerste stappen als zangeres in een rock ’n rollbandje genaamd “The Spitfires”.

Als leeftijdgenootje genoot ik, Sascha van Esdonk later van Joke Bruijs op de radio, toen Joke pas 15 jaar was. Ze zong bij het Vara-dansorkest o.l.v. Charlie Nederpelt op de Vara-radio, met de fameuze Skymasters en de even zo fameuze Ramblers o.l.v. Jack Bulterman, en later Marcel Thielemans . En op TV genoot ik van tv-registraties met Jan Blaaser, de Mounties , Mini en Maxi en André van Duin en Ron Brandsteder met wie ze in het theater werkte. In 1970 naam Joke Bruijs deel aan het Nationaal Songfestival met het liedje Okido en werd vierde. Ook speelde ze in De klucht “Drie in de Pan”.

In het theater stond ze ook als cabaretière met Don Quishocking, in musicals genaamd “Kaat Mossel” (1994), “Mooi Katendrecht”(1996) en de indrukwekkende produktie “Blood Brothers” waarin Joke een hoofdrol vertolkte. En de solo-cabaretprogramma’s “Hemelsbreed”, Joke Bruijs Zing d’r Moers Taal”, “Helpers Weg Eerste Ronde” en “Gepeperd” waren een enorm succes.

In die eind negentiger jaren werd Joke de lieveling van het grote tv-kijkende publiek door haar medewerking aan “Vreemde Praktijken” en natuurlijk “Toen was Geluk Heel Gewoon”, Nederlands langst lopende tv-serie welke in 1999 de Academy Award en tevens de prestigieuze Televizierring verkreeg.

Joke kreeg in die jaren nog veel meer plezier in het zingen door haar medewerking met diverse orkesten w.o. het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in het programma “Beatles in Concert”. Ze soleerde bij het Corkest in het theaterprogramma met muziek van Cole Porter en deed eveneens een theatertour met muziek van Richard Rodgers met het Metropole Orkest.

In de jaren na 2000 werd Joke steeds aktiever in de jazzmuziek en sedert die tijd treedt ze heel veel op met het orkest van haar man Frits Landesbergen Jr (niet te verwarren met de bigband olv Frits Landesbergen Sr elders op deze site). In 2003 tourde ze met Frits en Louis van Dijk langs de theaters ter gelegenheid van de release van de cd “Close to Me”.

In 2003 ontving Joke door de kundige handen van de toenmalige burgemeester Opstelten de “Erasmusspeld” opgespeld, een blijk van waardering van de stad Rotterdam.

In 2005 werkte Joke mee in André van Duins jubileum-theatershow.

Joke is te engageren met haar band voor jazzconcerten, recentelijk de Fundraising Concert voor Kalaani, het projekt opgericht door Ellen Helmus voor de secondary School in Kenya, tijdens zakenconcerten zoals bijvoorbeeld voor Zorg & Zekerheid in Leiden, jazzconcerten zoals zondag 7 juli a.s. om 16.00 uur op het podium van de Charloisse Kerksingel te Rotterdam. En ook als soliste met een (small) bigband zoals regelmatig met de Gooise Compagnie.

Joke heeft haar biografie geschreven welke eind december 2012 werd uitgebracht en in de boekhandel kan worden besteld indien niet voorradig.

Tekst: Sascha van Esdonk 7 januari 2013

 

Discografie:
1994 Kaat Mossel
1994 Niets meer aan te doen
1996 You make me feel so Young
1999 Toen was Geluk heel Gewoon
2003 Close to Me (met o.a. Louis van Dijk)
2004 Jumbo Swing Nights (met Baileo Big Band ) DVD
2007 When Christmas Time is Nnear
2010 On the Road (met o.a. Rosenberg & van Mullem)

Filmografie

Drie in de pan – (1983) Roos Uilenburg
Duck Tales – (1987-1990) Zwarte Magica (Stemvertolking)
Drie recht, één averecht – (1988)
Vreemde praktijken – (1989) Sjaan
De Zeemeerman – (1996) Mevrouw Romijn
Baantjer – (2003) aflevering De Cock en de moord op de clown (Bianca van het Oever)
Toen was geluk heel gewoon – (1994-2009) Nel Kooiman
Goede tijden, slechte tijden – (2009-2010-2011) Maria de Jong (#2)

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This