Jette van der Meij is naast actrice ook jazz zangeres. Na twee jaar zang gestudeerd te hebben aan de afdeling ‘improviserend musicus’ van het Conservatorium te Amsterdam stapte Jette over naar de Academie voor Kleinkunst. Op de academie ontmoette ze de schrijver / regisseur Ad de Bont, die haar hielp met het zoeken naar een eigen theatervorm. Dit resulteerde in de muziektheaterproductie ‘Het Ritueel’, waarvoor ze de creativiteitsprijs kreeg in 1985.

Met haar eigen solomuziektheaterproductie ‘Kripuur’ won ze de Top Naeff-prijs voor het meest veelbelovende afstudeerproject in 1987. Wat de jury het meest aansprak was het feit dat ze zang en muziek op een eigenzinnige wijze wist te combineren met theater. Met deze productie won ze een gedeelde tweede prijs op het festival Le Grand Prix du Theatre (1988). Ze acteerde als taxichauffeuse in de film ‘Honneponnetje’ van Ruud van Hemert en speelde in ‘Gemene Verhalen’ bij Veronica en in ‘Voor en Tegenspoed’. Ze danste in de opera ‘De Materie’, van Louis Andriessen onder regie van Robert Wilson (1989). Met de groep Tamam zong ze mee in een concertprogramma en verleende ze haar medewerking aan de productie ‘Architectionaal’, geregisseerd door de Japanse choreograaf Shusaku Takeuchi.

Voor de jeugdtheatergroep ‘Wederzijds’ maakte zij het muziektheaterstuk ‘De Jongeling’, een a-capella zangstuk voor 3 acteurs en 3 actrices op basis van bekend en onbekend Nederlandstalig liedrepertoire van de 12e tot de 20e eeuw (1992/1993). Zij speelde en zong in twee musicals, allereerst de musical ‘Heijermans’ met Frits Lambrechts in de hoofdrol onder regie van Ton Lutz (1991/1992) en in de musical ‘Larry’ met Lou Landré in de hoofdrol onder regie van Antoine Uitdehaag (1998).In het voorjaar van 1996 heeft Jette samen met Martin van Dijk opgetreden in een eigen muziektheaterprogramma met muziek van Martin van Dijk.

Verder speelt ze met onderbrekingen al vanaf de eerste aflevering Laura Alberts in de eerste Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Jette heeft 3 jaar cursussen zanginterpretatie/presentatie gegeven in Theater de Kikker in Utrecht en cursussen cabaret maken en masterclass Kleinkunst op de Theaterschool te Nijmegen. Daarnaast gaf zij workshops aan managers (stem en ademhaling).
De laatste twee jaar geeft ze les in Acteren voor de Camera bij Stichting ‘de Trap’ in Amsterdam.

Jette heeft een breed repertoire en zingt bijvoorbeeld graag jazz. Ze treedt graag op met haar pianist Martin Haak en bassist Pablo Nahar in jazzclubs en tijdens evenementen. In haar theaterprogramma is het repertoire veel breder, veel Duits- en Franstalige chansons gecombineerd met the American Songbook.

In maart 2010 bracht Jette de prachtige aria Blute Nur van Johann Sebastiaan Bach in het televisieprogramma Mattheus Passie Masterclass. Jette  oogstte hiermede veel lof en beschouwt dit optreden tot nu toe als een van de hoogtepunten van haar carrière als zangeres tot nu toe.

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This