Cris Monen begon tijdens zijn 7e levensjaar al met het bespelen van de gitaar. Het was dan ook niet verwondelijk dat hij na de middelbare school ging studeren aan het Hilversumse Conservatorium.  Één jaar later kreeg hij de geweldige kans om te gaan touren met de “Lost Wandering Blues & Jazz Band” die onder leiding stond van bluescat Danny Fitzgerald. Na een zeer succesvolle tour door Europa trokken zij door naar New York en speelde langs de oostkust van de Verenigde Staten.

Na het buitenland volop beproeft te hebben keerde Cris terug naar eigen bodem. Cris heeft zijn naam inmiddels volop waar gemaakt.

De Jazz & Blues Band speelde al een aantal malen op het North Sea Jazz Festival, en is de favoriete begeleidings band van topvocaliste Madeleine Peyroux (de grote belofte van het North Sea Jazz ’97). Regelmatig treed de Band op met vocaliste Joke Bruys, Lils Mackintosh en Leah Kline

Het repertoire van de band beslaat met name de periode van 1920 tot 1950. Klassiekers van Bessie Smith, Billy Holiday, Fats Waller, Louis Jordan en Nat King Cole brengen de luisteraar terug naar vervlogen tijden.

Zanger en gitarist Cris Monen is gespecialiseerd in oude jazz & blues uit de jaren 1920 tot 1950 maar speelt en zingt ook graag songs van bijvoorbeeld Eric Clapton, Santana, Mark Knopfler en Van Morrison.

Bezetting

Solo: gitaar/zang   
Duo: gitaar/zang en contra-bas  
Trio: gitaar/zang, contra-bas en saxofoon
Quartet: gitaar/zang, contra-bas, saxofoon en drums
Quintet: gitaar/zang, contra-bas, saxofoon, drums en trompet

Audio

Chris Monen - solo     

Chris Monen - trio     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This