André Vrolijk werd op 21 oktober 1962 in Amsterdam geboren. Op 8-jarige leeftijd begon hij met accordeonlessen bij Coen van Orsouw. Na zijn middelbare schoolopleiding in 1980 besloot hij om bij zijn vader in het café te gaan spelen. Dit heeft hij elf jaar gedaan. Daarna meldde André Vrolijk (vierde generatie in het accordeon metier) zich aan bij het Sweelinck Conservatorium. Hier volgde hij de klassieke opleiding en studeerde in 1993 af.

Sindsdien speelt hij met verschillende ensembles in diverse stijlen, waaronder ook het tango-orkest “Malando”. Ook is André een veelgevraagde muzikant bij het welbekende Metropole Orkest.

André Vrolijk is een zeer veelzijdige accordeonist. Hij speelt onder andere Franse chansons en musettes (En Chanté), tango/Argentijnse muziek, maar ook Amsterdamse liederen (Tintje Mokum), klassieke muziek en jazz.

• Op 13 februari 2000 won André Vrolijk samen met de Franse zanger Fernand Huard het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie te Amsterdam.
• In september 2000 kwamen er van Fernand Huard en het Malando-orkest Cd’s uit waaraan André Vrolijk heeft meegewerkt.
• André speelde op 26-januari 2002 op het vrijgezellenfeest van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima.
• In het theaterseizoen ’02/’03 ging André met het ensemble van Fernand Huard de theaters langs in een programma van Philip Freriks, met de productie “Ik herinner me”, waar ook een gelijknamige cd van is verschenen.
• Medio augustus 2003 is er een jazz-CD uitgekomen waar André zijn accordeonkwaliteit laat horen met onder andere: Frits Landesbergen, Edwin Corzilius, Martien Oster, Jeroen de Rijk, en Gijs Dijkhuizen.
• Als arrangeur, bandleider en medemuzikant van het “Zwanenkoor” verscheen hij meerdere malen op de televisie. In 2003 nam André met het koor de CD “Aan jou mooi Amsterdam” op.
• Eind mei 2004 stond André Vrolijk in het voorprogramma van René Froger in de Amsterdamse Arena als accordeonist/koorleider van het Amsterdamse Zwanenkoor.
• Tevens begeleidde André samen met collega-musici René Froger op een jazz-CD die in april 2004 uitkwam.
• André is een graag geziene gast bij dansscholen omdat zijn formaties op verzoek het ‘strikt danstempo’ hanteren, een discipline die bij weinig combo’s op het menu staat.

De accordeonist André Vrolijk is afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium in de Klassieke richting. Daarnaast heeft hij al vanaf het begin een voorliefde gehad voor de lichte muziek, met name de jazz. Zijn open klanken en virtuositeit zijn alom bekend en hebben veelal bijgedragen aan extra vreugde tijdens de vele concerten.

Het kwartet (trio uiteraard ook mogelijk) van André bestaande uit: accordeon, bas, drums en gitaar speelt naast jazz ook Latijns Amerikaans en Samba’s. Daarnaast onderscheidt het zich, behalve van het feit dat de ‘jazz- accordeon’ sinds Johnnie Meijer min of meer van het toneel is verdwenen, ook door de toegevoegde stijl: de swing- musette. Deze term werd het eerst gebruikt door de Franse accordeonist Tony Murena en is een opzwepend en dynamische muziekstijl geworden. In 2003 werd de meest recente CD van André uitgebracht; ‘Getting Sentimental’.

André is mede bekend geworden door zijn bijdrage aan het Malando orkest waar hij in 2000 een CD mee heeft gemaakt. Als arrangeur, bandleider en medemuzikant van het “Zwanenkoor” verscheen hij meerdere malen op de televisie. Zoals in mei 2004 tijdens de Arena Concerten van René Froger. André is tevens te horen op de in april 2004 uitgebrachte jazz-CD van René Froger

André heeft zijn o.a. medewerking geleverd aan de onderstaande cd’s:

“Sortie 13” with Fernand Huard (2000),
Olé Tango with Danny Malando Orchestra
Ik herinner me” with Fernand Huard en Philip Freriks
Aan jou, mooi Amsterdam  with het Zwanenkoor
CD Pure Froger 2004
Ornithology with  Geert Chatrou, Basta Music 2008
Robert Valter Trio speelt Jacques Brel recorded on 13-3-2009 (with Robert Valter-piano/vocals and Jasper Teule-Doublebass
Danny de Munk live  CD/DVD “Dit is mijn Leven”(2010)
Danny de Munk CD “Hart en Ziel” (2009)
Amsterdam Anders met Jan Haver with “Beroerde liederen”in 2011
Sanders’ – Ce Soir à 17h37 (2011)
André van Duin – Dubbel (2010)
André van Duin – Tijdloos (2012)
Simone Kleinsma – Songbook (2010)
Jan & Anny – Together Again (2010)
René Froger – Doe maar gewoon (2007)
René Froger – Doe maar gewoon – Live in Ahoy! – CD (2008)
Jeroen de Rijk – Moves 24/7 (2007)
Klaas Veen – Leef je leven (2007)
Randa – I Belong (2007)
Joke Bruijs – Leef wat je kan (2006)
Zwanenkoor – Jordaan ik groet je (2006)
Frans Bauer – Schon war die Zeit (2006)
De als je maar gelukkig bent – Verloren liederen (2005)

Audio

Andre Vrolijk - Demo 1     

Andre Vrolijk - Demo 2     

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This