Historie

Van Klassiek tot EDM (Electronic Dance Music)

Het in 1981 opgerichte artiesten vertegenwoordigings- en boekingskantoor Sascha van Esdonk Produkties was in eerste instantie gespecialiseerd in Jazz.

Uitgegroeid tot het full service impresariaat van vandaag, werd het bedrijf per november 2013 overgenomen door het zoon-vader team van Daniel en Henk Abbink. Samen met een top team wordt gebouwd aan de bestaande en gerenommeerde basis onder de nieuwe naam:

ESDONK MANAGEMENT & PRODUCTIONS

In 1953 werd Sascha van Esdonk als Ciska Akersloot  geboren in Haarlem.  Ze groeide op in Haarlem waar haar ouders Café Insulinde runden. Later vertrok het gezin naar Sint Maartensdijk. Na het overlijden van haar moeder keerde ze in 1968 terug naar Haarlem.

In 1973 ontmoette Sas Harry Verbeke. Sascha was helemaal weg van de bebop jazz en ging enthousiast aan de slag als boeker van Harry Verbeke naast haar werk als telexiste bij Fluor Haarlem. Harry was saxofonist bij Tonny Eyk maar speelde ook graag  jazzmuziek met zijn eigen band en het sextet van Ab de Molenaar. Sascha vertegenwoordigde dat orkest met verve. Ab de Molenaar vroeg Sascha om ook Pia Beck te vertegenwoordigen.  Daarmee was het boekingskantoor van Sascha van Esdonk een feit!

Artiesten uit binnen- en buitenland

Er kwamen artiesten bij zoals Rita Reys en Pim Jacobs, Ann Burton, Sandy Mosse. Wat later Rosa King, the Netherlands Concert Jazzband o.l.v. Henk Meutgeert en Edwin Rutten. Ook bracht Sascha artiesten uit het buitenland naar Nederland:  Linda Hopkins, Harry “Sweets” Edison, Uralsky Jazzband, Rhoda Scott, Nat Gonella, Beryl Bryden, Jean “Toots” Thielemans, Blossom Dearie, Madeline Bell & the Swingmates. Met haar man en de tweeling tourde Sascha naar jazzfestivals in binnen- en buitenland. In de jaren tachtig floreerde de jazzmuziek in Nederland. Sascha breidde verder uit: naast nieuwe artiesten kwamen er ook medewerksters bij.  Het was leuk druk en een spannende en uitdagende  tijd voor het boekingsvak.

Jazz onder eigen label

In de jaren negentig nam Sascha op haar eigen platenlabels prachtige cd’s op. Ze werkte samen met onder andere Edwin Rutten, Marjorie Barnes, Ronald Douglas, Linda Hopkins, Igor Bourko’s Uralsky Jazzband, Madeline Bell, Bernard Berkhout, Ingram Washington en Dirk Jan Vennik. De labels werden ondergebracht bij  SamSam Music waardoor deze prachtige muziek nog steeds in roulatie is.

De jazzcoryfeeën uit deze én vorige eeuw inspireren Sascha nog steeds. Al dertig jaar vertegenwoordigt Sascha de beste jazzartiesten van deze tijd en toppers en aankomende toppers uit andere genres. Vanwege gezondheidsredenen zocht Sascha naar invulling en opvolging om continuïteit voor klanten en artiesten te waarborgen. In de overgangsfase blijft Sascha meewerken met en stelt haar expertise ter beschikking van het nieuwe team.

Foto’s van Sascha met Artiesten
[nggallery id=1]

Sascha’s Clippings
[nggallery id=50]

Door Sascha geproduceerde elpee’s en CD’s op eigen labels Jazz Between the Dikes en Serendip (destijds lid van de NVPI)
[nggallery id=55]

Pin It on Pinterest

Share This