Sandra Timmerman is een ervaren zangeres, geboren in 1964 te Enschede en is een dochter van het legendarische duo Gert en Hermien. De liefde voor muziek zit bij haar onmiskenbaar in het bloed. Haar, inmiddels jarenlange, ervaring als zangeres, komt goed tot zijn recht in de prachtige Franstalige en Duitse muziek die zij al een tijd als haar nieuwe, eigen richting heeft ontdekt. Ze kan haar gevoel en muzikaliteit in deze richting helemaal kwijt en ze voelt zich op het podium als een vis het water.

In het verleden heeft Sandra op vele podia opgetreden. Samen met haar zus vormde zij in de jaren negentig een duo waarmee ze verschillende muziekgenres ten gehore bracht.

Later vormden ze samen met 5 anderen een rockverband. Deze groep heeft voor haar veel betekend in de vorm van een brede ervaring, maar bovenal veel plezier in het brengen van live muziek. Ook heeft ze in deze periode aan veel televisieprogramma’s meegewerkt, waardoor ze ook van de nodige camera-ervaring kan spreken.

Haar ‘eigen’ richting echter, had Sandra nog niet gevonden. Door te luisteren naar muziek, die haar aanspreekt, kwamen haar ook prachtige Franstalige chansons ter ore.

Deze wekten haar belangstelling in dezelfde periode, als waarin ze hoorde van het Concours de la Chanson Alliance Française.
Vervolgens nam ze deel aan de 24e editie van dit concours in de Kleine Komedie te Amsterdam. De vreugde was groot toen Sandra van Timmerman door de vakjury, bestaande uit Liesbeth List, Tonny Eyk, Annemarie Oster en Frances Gramende werd uitgeroepen tot de winnares van de 2007 editie.

Sandra won het concours met een lied van Lara Fabian en Veronique Sanson. De jury was lovend over haar boeiende optreden, prachtige stem en talent. Hiermee was haar nieuwe muzikale richting gevonden!

Inmiddels treedt Sandra in het hele land en daarbuiten op tijdens evenementen en in het theater samen met vier professionele musici die, ieder op hun beurt, veel hebben gepresteerd in de muziekwereld:
Maarten de Groot    (toetsen)
Stefan Schaminee   (basgitaar)
Femke Krone          (percussie)
Pedja Saric             (akoestisch gitaar)

Samen vormen zij de groep: “Sandra & The Real Mensch”
De stijl is zeer classy/relaxed, soms een tikkeltje lounge–achtig, met Franstalig, en Duits repertoire uit vervlogen tijden tot heden.

Op dit moment, mei 2013, speelt Sandra de rol van Dora in de Duitse musical “YVA”, een muziektheaterstuk dat gaat over het leven en het sterven van de Duitse Joodse modefotografe Else “Yva” Neuländer dat

Zelf afspeelt in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Uiteindelijk werd Yva in 1942 samen met haar man in het vernietigingskamp Majdanek door de nazi’s vermoord

Audio

Sandra Timmerman - Duits - Du bist der Salz in meiner Suppe     

Sandra Timmerman - Duits - Track 2     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This