Laura Fygi behoort tot een nieuwe generatie zangeressen die in de voetsporen treedt van legendarische grootheden als Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Julie London.

Als jong meisje neemt Laura pianolessen, speelt in schoolmusicals en toneelstukken en zingt in achtergrondkoortjes. In Uruguay, waar zij een aantal jaren woont, wordt ze verliefd op Zuid-Amerikaanse muziek en jazz. Eenmaal terug in Nederland komt haar professionele zangcarrière langzaam maar zeker van de grond. Laura maakt deel uit van een aantal bekende en minder bekende acts, maar kiest uiteindelijk toch voor een solocarrière.

In 1991 verschijnt haar solodebuut Introducing, waarop zij jazzy stukken zingt. Het album is een groot succes en wordt zelfs bekroond met een Edison. Sindsdien zijn er nog 10 CD’s verschenen, steeds met een andere stijl en genre waarmee Laura Fygi haar fans iedere keer weer weet te verrassen. Van een Braziliaans-achtige invalshoek op The Lady Wants To Know (’94), modern materiaal op Turn Out The Lamplight (’95) of latin repertoire op The Latin Touch (’99), waarop zij terug grijpt naar haar Latijns-Amerikaanse roots.

Hoogtepunten uit haar 20-jarige carrière zijn ongetwijfeld het spetterende concert in Carré in 1998 waar zij wordt begeleid door het Metropole Orkest met als speciale gast Michel Legrand. De show wordt opgenomen door het Amerikaanse TV station PBS, die het in de US uitzendt. Van dit concert verschijnt de CD Live en in Azië brengt men de DVD van de registratie op de markt. Ook de opname van het live album Laura Fygi at Ronnie Scott’s (‘03), was zo’n gedenkwaardige gebeurtenis. Deze werd opgenomen in maart 2002 in het legendarische jazz café in Londen, waar Laura, als eerste Nederlandse vocaliste ooit, een week lang avond aan avond op het podium stond.

Tijdens haar optredens wordt Laura begeleid door haar eigen band bestaande uit Hans Vroomans (piano), Jan Menu (sax), Maarten van der Grinten (gitaar), Johan Plomp (bas) en Marcel Serierse (drums). Ook treedt ze sinds de theatertour met hen, regelmatig op met The Rosenberg Trio..

Toeren in het buitenland doet Laura veel! Ze is met name in Azië een grote vedette en reist dan ook minimaal 2 keer per jaar naar landen als China, Taiwan, Hong Kong, Maleisië, Indonesië, Korea of Japan! De meertalige Laura heeft ook enkele jaren geleden een beeldschone franstalige jazz-cd opgenomen! In 2011 vierde Laura haar 20 jarig jubileum als solo-zangeres met een gloednieuwe cd genaamd “The Best is Yet to Come” waarop zij, begeleid door een swingende 17-koppige bigband prachtige classics zingt van haar favoriete crooners Frank Sinatra, Tony Bennett en de door Laura zeer bewonderde Julie London. De prachtige arrangementen zijn van de hand van Laura’s bassist Johan Plomp en tenorsaxofonist Jan Menu.

Onlangs bracht Laura in China een Chinese CD uit met Chinees orkest en Laura zingt maar liefst 4 Nummers in t chinees op deze CD, genaamd “Flower”. De cd is voorlopig alleen maar in China te koop.
In november 2013 tourt Laura in ’t midden oosten o.a. Manilla en Korea en in December 2013 treedt Laura van 22 tot 26 december 2013 op in de Cotton Club in Tokyo. Het eerstvolgende openbaar toegankelijke concert in Nederland vindt plaats op 15 maart 2014 in Het Theater in Sneek, een fundraising concert georganiseerd door de Lions in Sneek. Maar eerst nog over een paar dagen, gewoon weer in Nederland, in Laren.

Audio

Laura Fygi - Amor     

Laura Fygi - Besama Mucho     

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This