Madeline Bell werd geboren in Newark, New Jersey in de VS. Al vanaf haar vijfde zong zij, voornamelijk gospel, in scholen en kerken.

Toen ze 13 was ontdekte ze, geïnspireerd door Sam Cooke, popmuziek. In de jaren daarna zong Madeline Bell overal, op straat, bij talenten-jachten en lokale clubs. Door The Glovertones en Alex Bradford Singers kreeg ze een rol in de musical Black Nativity. Zo kwam ze in 1962 in Engeland, waar ze ging wonen.

Een hoop studiowerk volgde met o.a. Dusty Springfield, Kiki Dee, Lesley Duncan, Elton John en, niet te vergeten, The Beatles en The Rolling Stones. Ze werd wereldberoemd als bandlid van de popgroep Blue Mink met hits als Melting Pot, Good Morning, Freedom en Bannerman, om er maar een paar te noemen. Na deze periode besloot ze solo te gaan. Dit was, gezien haar kwaliteiten, geen slechte beslissing, zoals u zult beamen. Ze was de ster in de Tom Parker’s The New London Coral en later een beroemdheid in de musical The Cotton Club. Ze deed diverse fantastische solo theatertournees voor volle zalen met muzikanten als, u raadt het al, Frits, Jeroen en Cor Bakker en vorig jaar nog met Louis van Dijk.

In korte tijd bracht ze diverse CD’s uit: Madeline Bell, Have you Met Miss Bell?, Girl Talk, en op het BMP label: Melting Pot, Blessed, Soulmates en het net verschenen Blue Christmas. Thans woonachtig in Spanje, komt zij regelmatig over voor evenementen, CD opnames, TV optredens en theatertournees.

Audio

Madeline Bell - Lemon Drop     

Madeline Bell - Wonderful Day     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This