Van jongsafaan is WILLEKE ALBERTI één van de meest veelzijdige artiesten. Velen zullen Willeke nog herinneren als actrice. Als de ontroerende Marleen Spaargaren uit de TV-serie ‘De Kleine Waarheid’ en de titelrol in ‘Rooie Sien’. Onlangs speelde ze nog een rol in ‘Combat’ naast o.a. Babette van Veen. Ook op het toneel verdiende zij haar sporen met verrassende rollen in ondermeer G.B.Shaw’s ‘Pygmalion’, naast Ko van Dijk en in ‘Twee op de wip’, naast Jeroen Krabbé. Na een periode van toewijding aan haar gezin, kreeg Willeke weer de kriebels om een plaat op te nemen. Dit werd een duet met Paul de Leeuw ‘ Gebabbel, gebabbel’. Score: 4 weken lang nummer 1.

Hierna sloot Willeke een contract met Dino Music bv. en werd er besloten een nieuwe cd uit te brengen. De eerste single van deze cd ,’Ome Jan’, werd meteen een succes, terwijl ook de daarop volgende singles ‘Het Wijnfeest’ en ‘Groetjes uit Rio’ hoge ogen scoorden.
Medio augustus 1994 kwam de CD “Zomaar mijn dag” uit; de single “Zomaar een dag”, stond meteen hoog in de Nederlandstalige toplijsten. De opnieuw gemasterde single ‘DE GLIMLACH VAN EEN KIND’, een duet met haar onvergetelijke vader WILLY ALBERTI, stond hoog op de hitlijsten. De CD ‘TOEN EN NU’ bevat een aantal prachtige ‘klassiekers’, aangevuld met nieuw repertoire. Willeke werd, naast een groot aantal gouden platen, talloze malen onderscheiden voor haar prestaties, waaronder tweemaal een ‘Edison’ (in 1965 en 1993), de ‘Televizierring'(1971) en een ‘Gouden Harp’ (1981).

ALLE MENSEN WILLEN LIEFDE

Willeke Alberti brengt liefdevol eerbetoon aan Toon Hermans op nieuwe cd

Op haar nieuwe cd-album “Alle mensen willen liefde” zingt Willeke Alberti maar liefst 12 prachtige liedjes van de onvergetelijke Toon Hermans.
12 liedjes die stuk voor stuk persoonlijk voor haar zijn uitgezocht door Toons zoon: Maurice Hermans.
Want: “Als er één persoon is, die de muzikale erfenis van mijn vader zou kunnen voortzetten, is dat Willeke Alberti.Wie zou je beter kunnen wensen dan Willeke om de intieme oprechtheid van Toons teksten weer tot leven te laten komen? Het is haast of de liedjes speciaal voor haar geschreven zijn! Het klopt en het resultaat is van een ontroerende schoonheid.”, aldus Maurice Hermans.

Willeke zelf is ook erg blij met dit nieuwe album:
“ Ik beschouw deze nummers als een cadeautje. Ik heb altijd van Toon en van zijn liedjes gehouden en toen Maurice bij me kwam met deze prachtige teksten realiseerde ik me ook weer hoe tijdloos mooi dit repertoire is. Door de eigentijdse arrangementen van Peter van der Zwaag en Hubert Heeringa klinken ze ook fris en modern, zonder daarbij iets van hun oprechtheid en authenticiteit te verliezen.
Ik kan haast niet wachten deze liedjes ook op de bühne te gaan zingen in mijn nieuwe theatertour komend jaar!”

Het album “Alle mensen willen liefde, Willeke Alberti zingt Toon Hermans” met daarop onder andere de klassiekers “Dit is een plek om lief te hebben”, “Vriend”, en “Zou je met mij op de wolken willen wonen”, verscheen op 16 november jl. Op 15 november jl  werd het eerste exemplaar van de cd aan Willeke Alberti uitgereikt door Irene Moors en Carlo Boszhard in het RTL-programma “Life 4 you”.

Ook nu in 2013 is Willeke weer druk met vele, leuke projekten. Zoals in juni 2013, in Ziggo Dome “Holland zingt Hazes” en in de rol van Na Druppel, in “De Jantjes” in mei 2013  in Carré!

Willeke vond het heerlijk om zo’n rasechte Amsterdamse te mogen spelen.

Op 28 augustus 2013 gaat “Spiegelbeeld” in première`, in Ijshal De Meent, met Willeke in de hoofdrol.

Het gaat over de geschiedenis van Alkmaar na ’t Ontzet in 1573 en speelt zich af in 1574. Kaarten voor de voorstellingen kunt u bestellen bij de VVV’s van Alkmaar, Egmond,  Hoorn en Bergen NH. Er doen maar liefst 8 tot 10 acteurs, 40 figuranten en 10 prachtige paarden aan mee.

ZOLANG ER LIEFDE IS.

In oktober 2013 gaat de nieuwe theatershow “Zolang er liefde is” van Start. Dit programma is behalve in de theaters ook te boeken voor andere gelegenheden en concerten.

De regisseur is Arie Cupé en de orkestleider is Peter de Zwaag.

Sascha van Esdonk, 1-7-2013

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This