Het Trio Scheurbuik is de opvolger van het legendarische Trio Windkracht 8 dat in 1978 werd opgericht door Bert Aalbers samen met Peer van der Burgh en Jos Koning. Na het overlijden van Bert Aalbers trad Hendrik Teerink toe.

Vanuit hun achtergrond als musicoloog en historicus hebben de drie de scheepvaart in vroeger eeuwen en de muziek uit die wereld diepgaand bestudeerd. Dat blijkt uit de verhalen die ze, als toelichting binnen de uitvoeringen, vertellen.

De muziekinstrumenten zijn hoofdzakelijk uit de vroegere zeemanswereld afkomstig: banjo, viool, accordeon, harmonica Engelse Concertina, tinwhistle en mondharmonica. De groepsleden zingen de zeemansliederen vaak driestemmig, zoals vroeger ook met name bij de werkliederen gebruikelijk was.

Naast (koffie)concerten verzorgt het trio of duo onder meer schoolprogramma’s, die er eveneens op gericht zijn een indruk van het vroegere zeemansleven en de erbij horende muziek te geven. Tevens luistert Trio Scheurbuik regelmatig (maritieme) evenementen en festiviteiten op.

Audio

Scheurbuik - sally brown     

Scheurbuik - boston harbour     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This