Geboren en getogen in Steenwijk heeft deze dochter van een popmuzikant, in Amsterdam al snel haar draai en werkterrein gevonden. Tussen 1998 en 2000 was ze lid van de funk-hiphop-soul band U-Gene & Oh-Jay. De laatste jaren was Moon Baker vooral actief als zangeres van Candy Dulfers’ Funky Stuff (als opvolgster van Trijntje Oosterhuis). Met Funky Stuff trad ze op in Europa en Japan. Op het North Sea Jazz Festival in 2005 schitterde ze in shows met Sheila E, Chance Howard en John Blackwell (beiden Prince). Een betere omgeving om ervaring op te doen en te proeven van de professionele muziekwereld kun je je binnen Nederland niet wensen.

Moon heeft de laatste jaren een uitstekende live reputatie opgebouwd. Ze deelde het podium met enkele grote namen uit binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld met New Cool Collective Bigband, Tower of Power en Maceo Parker. Daarnaast heeft Monique een duet gezongen met Dave Stewart en was ze in 2004 en 2005 podiumgast bij de shows van George Clinton in Paradiso. De tijd is echter gekomen dat Monique Bakker gaat bewijzen dat ze solo ook haar mannetje staat.

Afgelopen jaar kwam haar eerste solo-album, getiteld ‘ABC of Romance’, uit. De muziek op het album is een mix van soul, jazz, rhythm & blues met een vleugje hiphop. Ballads, swingende funky tracks en zwoele soul wisselen elkaar af. Bij het maken van het album heeft Moon Baker nauw samengewerkt met producer Nicolay, een internationaal gerespecteerd hiphopproducer. Ze wist daarnaast nog wat grote namen te strikken voor een bijdrage. Zo speelt Candy Dulfer op twee nummers (titeltrack ‘ABC of Romance’ en het krachtige ‘God’s Lonely Crusade) mee en leveren Pete Philly, Ivar en Alain Clark een sterke bijdrage.

Audio

Moon Baker - ABC of Romance     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This