Een CD met Nederlands talige teksten. Wat moet je daar nou over zeggen?

Totdat je het gehoord hebt. Dan hoor je dat de band fantastisch is, dat de solo’s kloppen, dat er een jazz-attitude is maar vooral ook country. En je hoort dat de songs wel over liefde gaan maar dan weer anders. Je hoort de jaren zeventig en het is van nu. De songs zijn sophisticated maar blijven ook gewoon in je kop zitten. Als je het weet mag je het zeggen; er zijn nog geen hokjes voor.

Mijke Loeven -Oostvoorne, 1965- is zangeres en songwriter. Van 1986 tot 1992 studeerde ze jazz zang UM aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze kreeg les van Rachel Gould en Marjorie Barnes. Ergens in die jaren richtte ze de Mijke Loeven Band op en met deze band maakte ze 2 CD’s met uitsluitend eigen werk. De Mijke Loeven Band toerde vele jaren langs theaters, muziekzalen en festivals in Nederland en daarbuiten, maar speelde ook op het North Sea Jazz festival, Noorderslag, het Bimhuis en voor nationale radio en tv.

Een derde CD was in de maak maar tussen 2000 en 2010 liep het voor Loeven anders dan aanvankelijk gepland. Soms gaat een leven een kant op die het moeilijk maakt om uitvoerend kunstenaar te zijn. Dat is niets dramatisch, zo kunnen de dingen gaan. Maar in die tijd heeft Loeven songs geschreven

en 10 jaar later is daar ruimte om ze op te nemen en om volop te gaan spelen. Die 10 jaar zijn geenszins verloren. Ze zijn een vruchtbare bodem voor de songs.

Vocals: Mijke Loeven
Keys: Erwin Hoorweg
Gitaren: Andreas Suntrop
Percussie: Martin Verdonk
Drums: Arend Niks
Bas: Mick Paauwe

Guest: Tom Beek

Arrangementen & producer: Erwin Hoorweg
Technicus: Paul Pouwer
Mixed @ Power Sound Studio Amsterdam

Sinds enkele jaren is Loeven directeur van de stichting Jazz International Rotterdam, goed voor 90 concerten per jaar, o.a. in de Doelen en in LantarenVenster. De stichting verzorgt jaarlijks een festival: Festival Jazz International Rotterdam. Voor RTV Rijnmond maakt Loeven het wekelijks radio programma de Stemming, een muziekprogramma met klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. Loeven presenteert het programma en verzorgt wekelijks interviews met muzikanten, componisten en dirigenten.

Van 2003 tot 2008 maakte Loeven TV programma’s over kunst en cultuur. Aanvankelijk voor RTV Rijnmond en RTV West, later voor de NPS. Ze leerde alle aspecten van het TV vak, wat verbazend veel raakvlakken heeft met zingen en songs schrijven: redactie, productie, regisseren,

monteren en presenteren.Loeven begon met collega’s een TV productie maatschappij, succesvol en creatief, maar de muziek bleek belangrijker.

www.jazzinternational.nl /www.destemming.fm

Audio

Mijke Loeven - Platteland     

Mijke Loeven - Standbeeld met een paard     

Mijke Loeven - Waarom niet     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This