Maaike Widdershoven is geboren op Valentijnsdag in 1969 te Epse onder de rook van Deventer. Ze groeide op in Oss, waar ze de middelbare school doorliep en haar eerste schreden in het theater zette.
Ze nam tijdens haar opleiding aan het Kopse Hof te Nijmegen zanglessen en deed na haar propedeuse daar, toelatingsexamen voor het Utrechts conservatorium. Ze werd toegelaten tot het voorbereidend jaar Lichte Muziek Zang. Na twee jaar wisselde ze van opleiding en richtte ze zich op Klassieke Zang. In de zomer van 1995 slaagde Maaike cum laude voor haar uitvoerend musicus examen Zang. Masterclasses volgde Maaike bij onder anderen Margreet Honig en Meinard Kraak.

Zanglessen kreeg ze van Eugenie Ditewig, Robert Bicknell, Alberto ter Doest en op dit moment Setske Mostaert. Interpretatielessen van José Koning, Edwin Rutten en Georgie Fame. Acteerlessen van Jules Croiset, Carel van Vliet, Mara Otten en Wil van Kralingen.

Naast musicals zingen heeft Maaike nog een grote liefde: “het klassieke lied”. Maaike geeft liederenrecitals, waarbij zij werk zingt van Wolf, Ravel, Britten, Faure, Bernstein, Brahms en Satie. Ook het lichte genre staat op haar repertoire, begeleid door pianist Edwin Berg brengt ze klassiekers uit het evergreens-, pop- en jazzrepertoire. Haar debuutalbum “Dichtbij” is bij het prestigieuze platenlabel Princess Records uitgebracht. ‘Dichtbij’ staat vol met nationale en internationale hoogtepunten uit dat laatste repertoire. Zo staan er twee composities op van Joop Stokkermans en een medley van Annie M.G. Schmidt. Vertalingen van onder meer Our House (Crosby, Stills, Nash & Young), Più Che Puoi van Eros Ramazotti (in een duet met Henriëtte Hugenholz), She’s Out Of My Life van Michael Jackson en Papa Can You Hear Me, een door Michel Legrand gecomponeerde topper uit het repertoire van Barbara Streisand. Vertalingen zijn van de hand van Herman Pieter de Boer, Koen van Dijk en André Breedland.

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This