Louis studeerde aan het Amsterdams Conservatorium piano en orgel. Hij slaagde cum laude voor solospel piano. Tijdens zijn studie raakte Louis gefascineerd door jazzmuziek. In 1961 werd hij winnaar van het Loosdrechts Jazzconcours, dit was de start van een veelzijdige en glansrijke carrière. Veel succesvolle albums maakte Louis onder eigen naam. De meest recente albums zijn de cd welke Louis met The Rosenberg Triomaakte en zijn dvd “Chez Louis” welke werd opgenomen in en rond desfeervolle woning van Louis en zijn vrouw Aleid in Frankrijk.

Daarnaast werkte hij graag samen met muzikanten vanuit diverse disciplines, zoals Elly Ameling, Daniel Wayenberg, Jaap van Zweden, Rogier van Otterloo, Ann Burton, Rita Reys, Pim Jacobs, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Frank Rosolino, Jean “Toots” Thielemans, Thijs van Leer, Michel Legrand en the Rosenberg Trio.

Louis speelde pianoconcerten van Bach, Mozart, Ravel, Mendelssohn, Poulenc en Gershwin met verschillende symphonieorkesten. Onder andere het Rotterdams en Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Brabants en Gelders Orkest.

Theatertournees maakte Louis met zijn fameuze trio Jacques Schols en John Engels, Ramses Shaffy en Liesbeth List, Gerard Cox en Frans Halsema, Thijs van Leer, Chris Hinze, Jules de Corte, Daniel Wayenberg, Conny Stuart, Pim Jacobs, Cor Bakker, Frits Landesbergen, Jan Vayne, Jasperina de Jong, The Rosenberg Trio, Holland Boys Choir, en met zijn dochter Selma.
Daarnaast zijn er de concerten voor het Fonds Slachtofferhulp samen met Mr. Pieter van Vollenhoven.

Nu, zomer 2010, gaat Louis even heerlijk nagenieten van zijn  theatertournee met Jenny Arean en zich ook weer verheugen op nieuwe bijzondere concerten. Zo speelt Louis op dinsdag 24 augustus in de Grote Zaal van het Concertgebouw met Eric Vloeimans, Boy Edgar-prijswinnaar 2010 Anton Goudsmit en bassist Jeroen Vierdag. Omdat Louis Boy Edgar goed gekend heeft, zal ook een hommage aan Boy Edgar gebracht worden in de vorm van een medley van  favoriete Ellingtonstukken van Boy Edgar.

Audio

Louis van Dijk - In The Wee Small Hours Of The Morning     

Louis van Dijk - Love For Sale     

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This