Trio Varamore speelt zigeunermuziek zoals die lang geklonken heeft in de restaurants van Boedapest. Deze muziek wordt van generatie op generatie overgebracht, alles op het gehoor. De bezetting van Trio Varamore is de basis van zo’n orkest, en kan ook uitgebreid worden met een cymbaal, extra violen, clarinet en cello.

Er wordt naast Hongaarse muziek ook muziek uit andere landen gespeeld, maar de authenieke Hongaarse zigeunermuziek is iets speciaals. Deze vrolijke, romantische, ontroerende en vurige muziek is rijk aan prachtige melodieën, en de manier van spelen mysterieus en intrigerend.

Het wordt steeds moeilijker om deze muziek live te horen. Vroeger kwamen orkesten uit Boedapest ook naar Nederland; nu is het uniek om hier van deze authentieke muziek te kunnen genieten.

De gevoelige rubati, swingende csárdássen of liederen waar het ritme de melodie volgt; de Hongaarse zigeunermuziek is een genre dat niet alleen componisten in de klassieke muziek heeft geïnspireerd, maar iedereen kan raken; het is muziek van de ziel.

Tomy Varadi is in Boedapest opgeleid door zijn vader, András Varadi, en heeft in Duitsland ook een klassieke opleiding gevolgd. Sinds kort woont hij in Nederland. Deze getalenteerde violist heeft een heel eigen bubbelie (hoe noem je dat nou, champagneachtig) manier van spelen.

Laurens Moreno studeerde klassiek muziek in Amsterdam bij Esther Apituley. In zigeunermuziek is ze opgeleid door Nello Mirando, en heeft ze gespeeld met Armando. De volle altvioolklank vult het orkest met warmte.

Gyuszi Résmuves heeft ook het vak van zijn vader geleerd en heeft in Nederland klassieke muziek gestudeerd. Hij woont al wat jaren hier, en hij is een veelzijdige bassist, die met zijn kleurijke spel het hele orkest draagt.

Het trio bestande uit Viool, Alt-viool en Contrabas kan eventueel worden uitgebreid met een extra viool en cymbaal.

Tomy Varadi- viool
Laurens Moreno -altviool
Gyuszi Résmuves – contrabas

Audio

Laurens Moreno - Demo 1     

Laurens Moreno - Demo 2     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This