Veelzijdig sopraan Karin ten Cate zong popmuziek voordat zij haar Conservatoriumstudie begon. Zij volgde lessen en masterclasses bij Cora Canne Meyer, Elly Ameling en Roberta Alexander. In 2005/06 maakte zij deel uit van de internationale Elite Singers Class van Cathrine Sadolin in Kopenhagen.

Een greep uit haar activiteiten: in Praag, Madrid en het Concertgebouw zong zij de soli in Bach’s Matthäus Passion. Zij voerde het Stabat Mater van Pergolesi uit in de Serie Internationale Orkesten in het Concertgebouw. Zij zong Pamina in Mozarts Zauberflöte in bij l’Opera d’Eté en Bourgogne in Dijon. In Zuid-Frankrijk zong zij Michaela in Bizets Carmen.

Zij zingt ook hedendaagse muziek zoals de titelrol in de opera’s Trijn en Tegen de Lamp. In 2008 zong zij de vrouwelijke hoofdrol naast Ernst Daniël Smid en André Post tijdens de Westeuropese première van opera Ça Ira van Pink Floyd-lid Roger Waters.

Karin ten Cate heeft een opvallende affiniteit met Freddie Mercury’s rockopera Barcelona. Zij zong deze opera (oorspronkelijk geschreven voor Queenzanger Mercury en sopraan Montserrat Caballé) tijdens diverse tournees met het Ukrainian State Symphony Orchestra onder meer in Kiev, was met Barcelona de afsluiting van de Amsterdamse Uitmarkt 2005 voor 35.000 mensen en zong in 2006 dit stuk tevens in het Concertgebouw. Haar inbreng ontlokte Queen-gitarist -inmiddels Sir- Brian May de volgende woorden: “Your vocals are just exquisite. It must be very hard to find people who can rise to the standard you set”. In september 2007 zong zij delen uit Barcelona op het Oslo Opera Festival. Hieruit volgen Noorse-, Zwitserse-, Duitse- en Britse tournees in 2008-2011.

De CD van Barcelona verscheen op Brilliant Classics. Andere opnamen met ten Cate o.a.: Pergolesi’s Stabat Mater en de Nederlandse Zauberflöte (ook op Brilliant Classics, opgenomen voor het Amsterdams Marionetten Theater).

In 2008 speelde zij naast popzanger Thé Lau de hoofdrol in Drebbel, het Volmaakte Rood, van componist Kees Wieringa, dat resulteerde in een muzikale samenwerking met Thé Lau in 2009.

Zij zong tijdens tournees in Mexico in 2008 en 2009 Mexicaanse traditionele songs, samen met gitarist Jorge Hernandez en diverse Mexicaanse orkesten.

De sopraan draagt verder muziek in kleine bezettingen een warm hart toe: zij vormt een vast duo met veelzijdig gitarist Paul Pleijsier.

 

Audio

Karin ten Cate - El Nino     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This