Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuose pianospel te kijken,maar bovenal te luisteren.

Geboren in het Drentse Zuidwolde in 1966, kreeg Jan al op vierjarige leeftijd pianolessen. Als tienjarige gaf hij concerten en sleepte eerste prijzen in de wacht op concoursen. Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Jan Vayne heeft zich vanaf die tijd erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Vrijheid laat zich niet vangen in hokjes. Deze gedachte staat bij Jan altijd voorop. Zowel in zijn leven als in zijn muziek.

Zijn uitzonderlijke improvisatie talent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang.

In 1990 haalde hij zijn solistendiploma aan het Conservatorium en begon aan een succesvolle carrière als beroepsmusicus. Vrijwel meteen werd hij een landelijke bekendheid door TV optredens en het geven van talloze concerten met andere musici, symfonieorkesten, ensembles en koren. Ook zijn CD-productie kwam al direct op gang.

De  internationale doorbraak kwam tijdens een tournee in Amerika. Jan speelde onder andere op het inauguratiebal ter gelegenheid van de 2e ambtstermijn van president Clinton in de Shakespeare Library in Washington.

Na 2000 ging hij samen met Louis van Dijk op concerttour en trad op met zijn eigen strijkkwartet in een serie concerten met het programma: Jan Vayne plays The Beatles.

Niet alleen als musicus, maar ook als beeldend kunstenaar heeft hij een eigen stijl ontwikkeld. In 1999 opende hij Galerie Vayne Arts in Amsterdam. In zijn schilderijen probeert hij dezelfde eigenzinnigheid te leggen als in zijn pianospel. Daarmee kan Jan Vayne beschouwd worden als een veelzijdig kunstenaar.

In 2004 ontstond een nieuw initiatief na het horen van het thema van dancefeest Sensation. Een bewerking door danceproducers RANK1 van Mozart’s Lacrimosa. Hierdoor gefascineerd benaderde Jan Vayne DJ/producer Armin van Buuren om een samenwerking te onderzoeken. Korte tijd later werd Jan Vayne door STEP benaderd met de vraag hoe klassieke muziek toegankelijker gemaakt kon worden voor een breder publiek. Het resulteerde in de CD Classical Trancelations (een mix van Trance en klassieke muziek) en het nummer Serenity. Een hechte muzikale vriendschap tussen twee uitersten. Nieuw hoogtepunt is het live optreden op Sensation White 2005 in de Amsterdam Arena.

Ook in het theater bracht Jan een nieuw concept. Vanaf 2007 trok het programma “Dichtbij!” samen met zangeres Petra Berger in het hele land volle zalen.

EMP werkt samen met Jan’s management in de vorm van exclusieve concerten op prachtige locaties.

Jan wordt ook veel gevraagd door bedrijven/organisaties om een klantendag of personeelsbijeenkomst muzikaal te omlijsten. Unieke programma’s in combinatie met andere artiesten zoals o.a. met topspreker Wilfred Genee, cabaretier Willem Gunneman en zangeres Do.

Jan’s optredens bevatten een flinke dosis interactie. Dit geeft zijn improvisaties afwisseling en structuur. Hij weet de muziek dicht bij de mensen te brengen en bewijst daarmee dat emotie de kortste weg tot elkaar is. Hij weet bij zijn publiek, zijn en uw gasten een gevoelige snaar te raken.

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This