Imca Marina, uitbundige levenslust en een dijk van een stem

Imca Marina is Nederlands enige echte diva van het levenslied. Ze staat bekend om haar levenslust, haar liederen waar de zomerzon doorheen breekt en een dijk van een stem. Deze veelzijdige duizendpoot is een graag geziene gast op allerlei evenementen. Doorgewinterd als deze artiest is, treedt ze net zo gemakkelijk op in een buurtcafé, een zorgcentrum of een grootschalig muziekevenement. Zoals de zon zijn kracht geeft aan de aarde, zo geeft Imca zonneschijn aan haar publiek.

Deze Groningse dame wordt geboren als Hendrikje Imca Bijl. Vanaf haar derde krijgt ze betaald – een kwartje van haar opa- voor haar optredens. Vanaf haar negende zingt Imca samen met haar moeder Spaanstalige liederen. Bij het zangkoor Damster Wichters zingt ze binnen de kortste keren de solopartijen. Haar stem valt op. Haar muzikaliteit valt op. Ze leert gitaar, banjo, mandoline, ukelele en bas bespelen. Haar zangleraressen proberen haar op te leiden tot klassieke mezzosopraan. Daar heeft de ondernemende Imca geen trek in. Ze kiest haar eigen weg.

Ze verandert haar naam in Imca Marina, een samenstelling van haar eigen tweede naam en de tweede naam van haar moeder Marina. Met de gitaar in de hand gaat ze op reis. Ze zingt, treedt op en imponeert. In Zurich, Lausanne, Parijs, Menton en zo’n beetje alle Duitse steden. Dat leidt tot een platencontract bij EMI. En een vlucht over de wereld. Ze treedt zelfs op in landen die op dat moment nog niet zijn opengesteld voor toerisme, zoals Mongolië, Tibet en Nepal. Vanaf 1960 scoort Imca hit na hit. Haar eerste grote klapper maakt ze met het lied Soerabaja in 1963, dat gelijktijdig wordt ingezongen door het toenmalige jeugdidool Anneke Gronlöh. Daarna volgde vele hits waaronder ‘Viva Espagna’ , ‘Las mein Herz nicht weinen’, ‘Harlekino’, ‘Bella Italia’, ‘Mexico’, ‘Vino, waar blijft de wijn’ en ‘Twee zwarte ogen’.

Imca Marina heeft de gave van de stem en van het woord. Ze is een creatieve duizendpoot die schrijft, dicht, schildert en lezingen geeft. Als theosofe heeft ze een eigen visie op wetenschap, natuur, religie en filosofie. Dat komt tot uiting in haar boeken en gedichten. Dat is te horen bij de seminars, bedrijfspresentaties en congressen waar ze als spreekster aanwezig is. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand sluit ze huwelijken af voor gemeenten in heel Nederland. Veelal in haar eigen grand café en trouwlocatie de Vicarie van Midwolda. Zo is ze steeds weer getuige van het wonder dat twee mensen zich uit willen spreken voor de liefde. Een vaak terugkerend thema in haar liederen.

Wat Imca Marina werkelijk bijzonder maakt, is haar drang om mensen blij en gelukkig te zien. Dat doet ze in de Vicarie van Midwolda. Dat doet ze bij elk optreden. Al bij de eerste stap op het podium zet Imca een sfeer van plezier en blijdschap neer. Waar ze ook aanwezig is, Imca maakt haar publiek blij. Met onvermoeibare energie stuitert ze door het leven. Ze zingt gepassioneerd. Ze is een graag geziene gast bij radio- en televisieprogramma’s. Haar optredens zijn uitbundig. Imca Marina, onbetwiste koningin van het levenslied, beschermster van de minder bedeelden, begenadigd schrijfster, ervaren radiopresentatrice en sfeermaakster in hart en ziel. E Viva Imca!

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This