Gordon wordt geboren in Amsterdam op 6 juli 1968 als Cornelis Willem Gordon Heuckeroth. Als jongste telg uit een normaal Amsterdams gezin met 8 kinderen groeit hij op in Amsterdam-Noord alwaar hij zorgeloos zijn jeugd doorbrengt. Zijn vader en moeder zijn twee marktkooplieden die hun stands hadden staan op de wereld vermaarde Albert Cuijpstraat in Amsterdam. Na zijn middelbare schooltijd, werkte Gordon regelmatig bij zijn ouders op de markt. Volgens Gordon is deze periode de basis geweest voor zijn adremheid en humor waar hij later veel profijt van zou krijgen in zijn werk als entertainer en presentator.
Talentenjachten.

Tussen de bedrijven door was Gordon druk bezig met zijn zangcarrière. Aangespoord door familie en vrienden besloot hij mee te doen aan diverse talentenjachten met geweldig resultaat. Al op 17 jarige leeftijd maakt Gordon zijn TV debuut bij de NCRV en dit betekende een ommekeer in het leven van de zanger. Vele talentenjachten volgden en ook platenmaatschappijen toonden interesse in de talentvolle Amsterdammer. Na zijn deelname aan het nationale songfestival in 1991 (9e plaats!) werd de zanger als enige van toen alle kandidaten gevraagd om een plaat op te nemen.
Tekstschrijver/Componist John Ewbank schreef toen de klassieker “Kon ik maar even bij je zijn” en het resultaat daarvan mag bekend zijn. Het betekent de doorbraak voor Gordon, het nummer bezet weken de nummer 1 positie en meerdere hits volgen: “Blijf je vannacht bij mij”, “Ik hou van jou”,”‘t is zo weer voorbij” enz. enz. Gordon treedt toe tot de top van de Nederlandse muziekindustrie en is een graag geziene gast in allerlei tv programma’s.

Internationaal

Ook het buitenland blijft niet onaangeroerd en met de engelse versie van “Kon ik maar even bij je zijn” en “Ik hou van jou” bereikt Gordon in Zuid Afrika en de Scandinavische landen hoge hitnoteringen. Men besluit in 1995 een Engelstalig album op te nemen, “Now is the time” is een van de eerste Nederlandse R&B producties opgenomen in Los Angeles. Ook
Duitsland hoort van Gordon als het liedje “Miracle” word uitgekozen als tune voor het populaire programma “Traumhochzeit” met Linda de Mol.

Biografie

Zanger, televisiepresentator, columnist, grappenmaker, tekstschrijver. Het lijstje met wat Gordon allemaal doet is al zo lang. En dan zijn er nu nóg twee beroepen bij gekomen: modeontwerper , zakenman en televisiepresentator, jurylid..

Wie naar het leven van Gordon kijkt, ziet al snel dat het niet vreemd is dat hij zo veelzijdig is. Geboren als jongste zoon in een groot gezin uit Amsterdam-Noord leert hij van zijn ouders dat je succes zelf moet maken. Zijn ouders, en ook enkele van zijn broers en zussen, staan op de markt waar ze steeds wisselende producten verkopen. Het gaat er niet om wat je verkoopt, als je het maar verkoopt, is het motto. Gevoel voor humor én zakelijk inzicht wordt Gordon met de paplepel ingegoten. Dat hij ook op de markt gaat staan, staat eigenlijk al van jongs af aan vast, ook al heeft Gordon zelf een andere droom: zanger worden. Met de soulplaten die er thuis rondslingeren leert hij zichzelf zingen en via het circuit van talentenjachten werkt hij zich langzaam omhoog. Bij de ‘Soundmixshow’ verliest hij op een haar na van de nep-Manke Nelis. En bij het Nationaal Songfestival bereikt hij met het liedje Gini, ‘je t’aime’ weliswaar de finale, maar haalt daar niet genoeg punten om ons land ook op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. Hoewel zijn optreden daar, in een geel pak en met zakken vol glitters, niet alleen voor positieve reacties zorgt, krijgt hij er wel een platencontract door. Na een geflopte single krijgt hij daar nog een laatste kans. Het wordt het door John Ewbank geschreven liedje ’Kon ik maar even bij je zijn’. Het vervolg is bekend. Het nummer staat wekenlang op nummer één en grote hits volgen: ‘Blijf je vannacht bij mij’, ‘Ik hou van jou’ en ‘Het is zo weer voorbij’. Het buitenland roept. Een Engelse versie van het eerste album wordt uitgebracht in Scandinavië. En als Linda de Mol hem in 1995 vraagt om de titelsong van haar Duitse programma ‘Traumhochzeit’ te zingen, is dat voor Gordon een fantastische start bij onze oosterburen. Een in Los Angeles opgenomen album levert in Nederland drie grote hits op: ‘We’ve got the power’, ‘Miracle’ én ‘Let it be me’. Het album slaat ook aan in Zuid-Afrika en een korte tour door dit land volgt. In hetzelfde jaar laat Gordon ook in de eigen taal weer van zich horen. Met ’’Omdat ik zo van je hou’’ scoort hij datzelfde jaar een dikke top tien hit. Gordon besluit ook nieuwe wegen in te slaan. Als televisiepresentator blijkt hij verrassend uit de hoek te komen. Je houdt van hem, of je haat hem, maar in elk geval zijn de programma’s waarin Gordon te zien daags erna het gesprek van de dag. John de Mol ziet al snel dat de veelzijdige Gordon een eigen show verdient. Met ‘Gordon doorgedraaid en ” de Late Nicht Show’ laat hij voor een groot publiek zien dat hij méér kan dan alleen maar mooi zingen.

Muzikaal komt hij ook opnieuw verrassend uit de hoek. Gordon beschouwt het als een grote eer dat hij door de filmmaatschappij van Steven Spielberg wordt gevraagd om de titelsong van de film ’The road to el dorado’ te zingen. En hij scoort vervolgens enkele grote hits met de groepen Romeo en Re-play en neemt zelfs een hele CD op met Nederlandse R&B talenten op. Gordon is dan al lang niet meer alleen maar zanger.
Hij groeit uit tot de held van radiominnend Nederland dankzij zijn goedbeluisterde programma’s voor 538 en Radio Noordzee. Typetjes als mevrouw De Waal zorgen ervoor dat automobilisten er voor even niet van balen dat ze in de file staan. Hij doet opnieuw een gooi naar deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar eindigt als tweede bij het Nationaal Songfestival. Even dreigt zijn carrière te eindigen zoals het begonnen is: met een nederlaag bij het Songfestival. Maar Gordon vindt zichzelf als het ware opnieuw uit. Met René Froger en Gerard Joling bouwt hij het concept van Toppers in de Arena uit. Tweemaal in 2005, driemaal in 2006 en voor 2007 staan er zelfs meer concerten gepland. Op televisie is Gordon inmiddels een van de gezichten van Talpa geworden. Hij is te zien in de veelbesproken serie met Gerard Joling: ’Over de vloer’. Het succes levert hem zelfs reclamedeals voor Knorr en C1000 op.

Dat zijn televisieoptredens er ook voor gezorgd hebben dat hij in de top tien van meest irritante Nederlanders is terechtgekomen deert hem niet. ’Ik zou het pas erg vinden als ik er niet bij zou staan,’ aldus Gordon.
Precies vijftien jaar nadat ‘Kon ik maar even bij je zijn’ werd uitgebracht, komt Gordon met een nieuw album met zijn Nederlandstalige hits. Op het album staan bovendien vijf nieuwe nummers, waarvan het duet ’ ‘Als je maar gelukkig bent’’ met Lange Frans zeker opvallend te noemen is. En alsof hij nog niet genoeg doet, slaat hij in oktober 2006 alweer een nieuwe weg in door op grootse wijze zijn eigen kledinglijn te lanceren. By Gordon is een label van eigentijdse fashion: opvallend en een tikkeltje over de top. Net als Gordon zelf. Inmiddels is dit uitstapje alweer verleden tijd en is Gordon gestopt met activiteiten buiten zijn zang en presentatie- werkzaamheden om. In 2008 neemt de zanger een droom album op genaamd ‘A song for you’ met louter covers van zijn favoriete artiesten, met onder meer werk van soullegende Donny Hathaway, het album maakt diepe indruk bij vriend en vijand en met een nominatie voor de Gouden Notenkraker (muziekprijs) in gezelschap van Ilse de Lange en Anouk krijgt Gordon dan eindelijk dat stukje erkenning die hij al jarenlang zocht voor zijn stijl van muziek maken. In 2009 schrijft hij onder pseudoniem het winnende liedje voor het Eurovisie Songfestival dat dat jaar gehouden wordt in de stad Moskou. Met overweldigende meerderheid kiest het Nederlandse publiek het nummer ‘Shine’ dat ook weken genoteerd staat in de hitlijsten met als hoogste positie nummer 2. Het optreden in Moskou eindigde teleurstellend met een uitschakeling in de halve finale maar heel Nederland leefde mee met De Toppers en vooral Gordon, men zag hem duidelijk genieten van zijn droom en als helden werden ‘onze jongens’ binnengehaald op Schiphol. Na een turbulente zomer kondigt Gordon plots zijn vertrek aan uit de groep ‘De Toppers’ na aanhoudende negatieve publiciteit omtrent zijn aanblijven in de groep en besluit alleen verder te gaan. Na veel heen en weer gepraat gaat Gordon uiteindelijk weer overstag om mee te werken en dit keer met z’n vieren en hiermee lijkt dan ook een einde te zijn gekomen aan de voortslepende showbizz ruzie tussen Gerard Joling en hemzelf. Zijn optreden in het programma ’24 uur met’ maakt diepe indruk en men ziet Gordon veranderen, zijn houding wordt alom geprezen en ook in het programma ‘X Factor’ maakt hij furore als populairste jury lid door zijn meedogenloze gefundeerde commentaar. Zijn liefdes leven is even turbulent als zijn persoonlijkheid en naar aanleiding van zijn laatste breuk in de liefde besluit Gordon een boek te schrijven dat sedert 9 April 2010 in alle winkels lag.’ De Liefde, gids voor het gebroken hart’ gold als één van de  meest spraakmakende boeken van 2010.

Zoekend naar een nieuwe uitdaging op muzikaal gebied kreeg Gordon in 2010 zijn inspiratie letterlijk overhandigd door ‘showbizz-moeder’ Tineke de Nooij. Zij gaf Gordon een cd uit Zuid-Afrika met daarop prachtige composities; een combinatie van pop en klassieke muziek. Razend enthousiast zag Gordon hierin een nieuw project en mobiliseerde bevriende producer/componist Bas van den Heuvel om dat leven in te blazen.

Hoewel in eerste instantie een solo-initiatief, besloot Gordon al snel dat meerdere stemmen het project zouden verbeteren. Een zoektocht naar ervaren mannelijke vocalisten ging van start met een oproep in een grote krant en de site vocalisten.nl. De aanmeldingen stroomden letterlijk binnen. Achter een grote tafel bij Gordon thuis nam een professionele jury plaats voor een intensieve auditie. Gordon, Tineke de Nooij, Rick van Schooten van Sony Music en producer Bas van den Heuvel kozen daar uit ruim 200 kandidaten de vier talenten Remko Harms, Roy van den Akker, Richy Orson Brown en Peter William Struyck. Zij vormden samen met Gordon de zangsensatie Los Angeles, The Voices.
Nu is er aan de samenwerking met The Voices een eind gekomen en is Gordon voorlopig weer solo te boeken als zanger, maar ook als presentator.

Sascha van Esdonk 24-6-2013

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This