Sinds haar overwinningen in de Nederlandse en Europese Soundmixshow in 1997, heeft Edsilia Rombley volop aan de weg getimmerd. Met Hemel en Aarde werd ze een jaar later vierde op het Eurovisie Songfestival en nam ze in korte tijd twee Engelstalige albums op. Ze tourde met de internationaal gelauwerde pianist Michiel Borstlap, trad ook buiten Nederland met hem op en tijdens het befaamde North Sea Jazz Festival.

Daarna trok Edsilia methaar band langs de Nederlandse theaters met het programma Van Jongs Af Aan, verzorgde ze het voorprogramma van Lionel Ritchie tijdens zijnoptredens in de Benelux en deelde ze het podium met Karin Bloemen.

Begin 2006 nam ze deel aan het immens populaire Tv-programma Dancing With The Stars en dook ze de studio in voor de opnames van een nieuw album vol Nederlandstalig repertoire, getiteld Meer Dan Ooit. Edsilia: “Ik ben al vaak gevraagd om een Nederlandstalig album uit te brengen, maar ik vond dat ik er zelf helemaal achter moest kunnen staan. Uiteindelijk is het vanzelf gegaan. Op een dag hoorde ik Tjeerd een mooie melodie spelen, waarop ik in het Nederlands begon te zingen.” Eén liedje werden er meer, en al gauw was het een uitdaging om mooie Nederlandse liedjes te schrijven en te vinden die een perfecte afspiegeling waren van haar persoonlijkheid. En dat is gelukt!

Meer Dan Ooit is een zeer gevarieerd en soulvol popalbum geworden met fraaie ballads als Eén Keer Meer Dan Jij, Uitgewist en Wat Heb Je Nodig?, afgewisseld met stevige up-tempo songs als Dan Ben Ik Van Jou, Het Gaat Maar Door en Mijn Verlangen Vandaag. Haar echtgenoot Tjeerd P. Oosterhuis produceerde het album, schreef het overgrote deel van de muziek en een deel van de teksten. Maar de souldiva zelf liet zich ook niet onbetuigd. Integendeel, op Meer Dan Ooit manifesteert ze zich daadwerkelijk meer dan ooit.
Zo schreef ze een groot deel van de teksten, al dan niet met anderen, en had een dikke vinger in de map op muzikaal gebied. Het album herbergt een aantal gastoptredens van
o.a. saxofoniste Candy Dulfer. Opvallend is de bijdrage van Beef-zanger Pieter Both, die een glansrol vertolkt op het lome reggaenummer Alles & Niets. IJzersterk is de spannende eerste track van het album Nooit Meer Zonder Jou, een compositie van Tjeerd waarvoor het nieuwe schrijfalent Martin Gijzemijter een tekstbijdrage leverde.

Het merendeel van de liedjes zijn het resultaat van samenwerkingsverbanden met o.a. Brainpower (Mijn Verlangen Vandaag), Ellert Driessen (Meer Dan Ooit) en Martin Gijzemijter (o.a. Eén Keer Meer Dan Jij). Componist Alain Clark en
tekstschrijver Han Koreneef leverden het meeslepende Over en Uit aan. Koreneef schreef tevens een tekst voor Wat Heb Je Nodig?, een relativerende track over genieten van de kleine dingen in het leven. Het nummer is geïnspireerd door
Edsilia’s reis naar Kongo, waar zij een project van de kinderhulporganisatie Memisa bezocht. Andere onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen, zoals vriendschap, liefde en het welzijn van anderen, komen ook aan bod. Meer Dan
Ooit is een persoonlijk statement van een vrouw die weet waar ze voor staat. “Dit album laat zien hoe ik in het leven sta. Meer dan ooit ben ik me bewust van de dingen die ik meemaak, van de dingen die ik nog kan leren,” aldus Edsilia.

In januari 2007 start de Meer Dan Ooit tour, die meer dan 40 optredens in drie maanden telt. Daarnaast zal ze op verzoek van de NOS voor de tweede keer in haar carrière ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Niet
zo gek natuurlijk, want Edsilia behaalde het allerbeste resultaat voor ons land in 23 jaar. Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar in Helsinki gehouden en Edsilia zal daar, zoals bekend, eerst de zogenaamde halve finale moeten zien door te komen. Nooit Meer Zonder Jou is het liedje waarmee zij deze strijd zal aangaan en strijdvaardig is ze. “Ik ben zo gelukkig met wat ik nu doe, dat ik hier echt voor wil gaan. Ik wil beuken!” Nooit Meer Zonder Jou is uiteraard ook op single verschenen. Vrijwel tegelijk met het album dat op 12 februari uitkwam.

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This