Malando Orkest o.l.v. Danny Malando

Er is een lange periode geweest dat de dansorkesten uit beeld zijn geweest in tegenstelling tot de na-oorlogse jaren en ook het interbellum waarin de dansorkesten hun hoogtij beleefden. In heel Europa en Amerika. De dans-orkesten verdwenen, hier in Nederland,  maar ook in Europa en Amerika.

Het befaamse Malando-orkest is altijd blijven bestaan, en vierde worldwide furore w.o. in Japan in die tijden dat het in Nederland minder gevraagd was. Arie Maasland, de orkestleider, beter bekend onder zijn artiestennaam Malando, schreef de één na de andere instrumentale “hit”, waarvan Olé Quapa de meest bekende werd.

Na zijn overlijden werd het orkest voorgezet door zijn schoonzoon, Evert Overweg, een begenadigd slagwerker, en Arie werd ge-eerd door op zijn stoel een roos te leggen, zo was hij symbolisch toch nog bij zijn orkest. De jaren gingen voorbij, en ook Evert is overleden. Maar zoon Danny, inmiddels de derde generatie Malando heeft het orkest van zijn grootvader en ouders voortgezet. Als klein joch werd de muziek hem met de paplepel ingegoten, dankzij Opa, Pappa Evert en Mamma Lia. En niet te vergeten Primas Ernö Olah. Welke al speelde in ’t orkest toen Opa Arie nog voor het orkest stond. Danny begon op z’n zesde jaar piano te spelen, natuurlijk beroerde hij ook Pappa’s drums, op z’n 13e werd ’t een bas(gitaar), ging naar ’t Conservatorium en speelde in ’t buitenland in diverse orkesten. Door zijn “stage” in Hongarije waar hij studeerde maar ook woonde bij een zigeunerfamilie, werd zijn Hollandse bloed ernstig “verdund” of liever- verdikt- met zigeunerbloed: “de liefde voor balkanmuziek, zigeunermuziek, de temperament- volle Czardas-melodieen” kwam in hem, die muziek waar zijn Opa ook zo van hield.

Nu Anno 2007 is het orkest nog even geweldig als ooit, met het verschil dat het niet alleen maar tango’s brengt, maar ook het brede scala van dansmuziek zoals Engelse Wals, Cha cha cha, Pasodoble, Foxtrot, kortom alle klassieke dansen welke nu opeens weer zo super populair zijn en het publiek weer massaal “uit dansen wil gaan”.
En dus niet te vergeten die temperamentvolle melodieën uit de balkan, maar ook de super-romantische muziek van Stolz, Strauss, Lehar, en filmmuziek van Henri Mancini, Malando’s Tango’s  maar ook “Smile” van Charlie Chaplin. En dat alles hedendaags  ge-arrangeerd door geweldige arrangeurs zoals o.a.  Hugh den Ouden, Hans Hollestelle, Paul Natte en Harry van Hoof.

Dancing with the Stars, Dancing on Ice, het publiek wil DANSEN!
De Duitse Omroepen, de TROS, RADIO TV NOORD HOLLAND, zenden concerten uit van het befaamse Malando Dans-Orkest onder leiding van Danny Malando en blijven deze herhalen en uitzenden op verzoek van de kijkers.

De evenementen-organisatoren worden opeens gevraagd om DANSMUZIEK in plaats van DANCE-muziek!

Het fijne is dat het orkest te boeken is in:

de Standaardbezetting:
4 Violen
Altviool
Cello
Contrabas
3 Accordeons
Piano
Soliste                       (13 personen)
Danny Malando

En in een intieme bezetting:
Danny Malando: Contrabas
Viool
Alt-viool
Cello
Accordeon
Piano                           (6 personen)

En in een Malando “Plus” bezetting:
6 Violen
2 Alt-violen
2 Celli
Contrabas
3 Accordeons
Piano
Soliste
2 Dansparen
Danny Malando (dirigent) 21 personen

Danny Malando

Als telg van de muzikale familie Malando kreeg Danny de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Op zesjarige leeftijd begon Danny met pianoles en vanaf zijn achtste bespeelde hij de drums. Later ging hij basgitaar spelen.

Schoolband
In zijn tienerjaren was Danny, zoals vele andere tieners, gek op popmuziek. Met een paar vrienden formeerde hij een schoolband, waarmee hij op feestjes optrad. Zijn grootvader stond hem toe de Malando repetitieruimte onder in zijn huis te gebruiken. Danny en zijn band maakten daar dankbaar gebruik van, totdat ze er een keer een te grote bende achterlieten, waarna grootvader Arie het welletjes vond.

Contrabas
Rond zijn dertiende ontdekte Danny de contrabas. Hij werd geïnspireerd door Rob Langereis, de bevlogen bassist van het Metropole Orkest, die tijdens het spelen ook veel lol maakte. Deze combinatie, muziek en lol maken, sprak Danny erg aan.

Conservatorium
Na de middelbare school ging Danny studeren aan het Conservatorium Hilversum. Tijdens deze opleiding speelde hij o.a. mee met het Radio Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. In 1987 maakte hij zijn debuut bij het Malando Tango orkest.

Hongaarse invloeden
Na zijn afstuderen vertrok Danny naar Hongarije. Ernö Olah, de concertmeester van het Malando Orkest, vond dat het goed was voor Danny om zich onder te dompelen in de Hongaarse muzikale traditie. Hij ging studeren bij professor Pege Aladar aan de Liszt Academie in Budapest. Maar de echte inwijding in de Hongaarse muziek ontving hij bij de muzikale zigeunerfamilie Kovacs waar hij inwoonde. De passie waarmee alle leden van deze familie muziek maakten heeft diepe indruk op hem gemaakt.

Orkestleider
Na zijn verblijf in Boedapest vertrok Danny naar Thailand, waar hij contrabas speelde bij het Bangkok Symphony Orchestra. In 1999 nam Danny ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum de leiding van het Malando Tango orkest op zich. Met Danny als orkestleider is het Malando Tango orkest begonnen aan een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van het orkest.
Een familie die al drie generaties hetzelfde bedrijf uitoefent is waarborg voor kwaliteit. In de muziek is het niet anders. Danny is opgegroeid in die sfeer, hij heeft het met de paplepel ingegoten gekregen. Hij heeft het gemak van zijn vader en de degelijkheid van zijn grootvader, het kan niet beter.
Ernö Olah, concertmeester van het Malando Tango orkest. Hij speelde ook onder Danny’s vader en grootvader.

Wat kunt u verwachten van een avond Malando?

Danny Malando en het Malando orkest staan garant voor een avond vol passie en romantiek. Een avond vol prachtige muziek. Tangoklassiekers als Olé Guapa en Blue Tango nemen u mee terug naar de zwoele jaren twintig. De orkestleden zien er prachtig uit in hun kleurrijke kostuums en trakteren u op fantastische muziek die u herkent van vroeger. De aanstekelijke ritmes en herkenbare klanken van het accordeon staan garant voor een avond muzikaal genieten.

De sfeer van een danssalon

Tot de jaren zeventig was het gebruikelijk in een van de vele danslokalen een dansje te wagen, terwijl er een orkestje speelde. Dansen was destijds vooral iets dat je samen deed. Helaas is dit tegenwoordig nagenoeg verdwenen. Het prachtige aan het dansen is dat je een vrouw kunt laten stralen, terwijl je samen als eenheid op de muziek beweegt. Heerlijk, om elkaar uit te dagen met allerlei onverwachte danspassen. Met onze show willen we het publiek die sfeer weer laten proeven.

Audio

Danny Malando - Blue Tango     

Danny Malando - Ole Guapa     

 

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This