Cris Monen begon tijdens zijn 7e levensjaar al met het bespelen van de gitaar. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de middelbare school ging studeren aan het Hilversumse Conservatorium.

Één jaar later kreeg hij de geweldige kans om te gaan touren met de “Lost Wandering Blues & Jazz Band” die onder leiding stond van bluescat Danny Fitzgerald. Na een zeer succesvolle tour door Europa trokken zij door naar New York en speelde langs de oostkust van de Verenigde Staten.

Na het buitenland volop beproeft te hebben keerde Cris terug naar eigen bodem en startte in Januari ’94 de Cris Monen Jazz & Blues Band en het Cris Monen Trio op.

Een gouden zet! Cris heeft zijn naam inmiddels volop waar gemaakt. De Jazz & Blues Band speelde al een aantal malen op het North Sea Jazz Festival, en is de favoriete begeleidings band van topvocaliste Madeleine Peyroux .Regelmatig treedt de Band of het trio op met vocaliste Lydia van Dam.

Het Cris Monen Trio wordt niet alleen binnen Nederland opgemerkt maar ook ver daar buiten. Zij zijn een graag geziene gast in Zermatt (Zwitserland), Italië, en Parijs. Tevens hebben zij een tournee door Brazilië gedaan met Madeleine Peyroux.

Het repertoire van het Trio beslaat met name de periode van 1920 tot 1950. Klassiekers van Bessie Smith, Billy Holiday, Fats Waller, Louis Jordan en Nat King Cole brengen de luisteraar terug naar vervlogen tijden.

Bezetting

Cris                         gitaar/zang
David Lukács             sax/klarinet
Andy Valkenburg       contrabas

Audio

Cris Monen Jazz & Blues Band - Georgia Mae     

Cris Monen Jazz & Blues Band - Oh babe     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This