Op 27 november 2013 bracht Celine Cairo (23) haar tweede EP uit. ‘Follow’ is een drieluik over de liefde. De EP is geproduceerd door Fin Greenall (Fink) en werd opgenomen in Electric Monkey Studios.

De 3-track EP verhaalt over de liefde in al haar facetten. Eerste single ‘Follow’ is een ode aan de liefde, ‘More’ gaat over de frustratie na een mislukte relatie en ‘Frozen Waters’ beschrijft een crush op iemand die al bezet is.

Mentor Fin

Werd haar eerste EP nog klein en akoestisch opgenomen in een kelder, dit keer koos Cairo voor een andere benadering. “Ik ben nu op een ander punt. De liedjes zijn dieper ontwikkeld, ik maak gebruik van een heleboel laagjes en effecten. En we hebben Fin als artistiek leider gehad; een enorm verschil”

Cairo wilde al lang met Fin Greenall samenwerken, en kreeg via Eric Corton (oprichter van Ladies of the Lowlands, waar Celine deel van uitmaakt) de kans om met hem in contact te komen. Ze stuurde hem een aantal mp3’s waarmee ze zijn interesse wekte. In mei vloog hij naar Amsterdam om samen met Cairo aan de slag te gaan. “Fin is mijn mentor geworden. Hij gelooft echt in mij en dat heeft mijn zelfvertrouwen en geloof in wat ik doe heel veel goed gedaan. Wat ik van hem heb geleerd? Less is more!” Ook Ruben Hein werd betrokken bij het drieluik; hij speelde alle pianopartijen in.

Muziek

Opgevoed in een huishouden vol muziek, begint Celine Cairo op haar elfde al met zangles en gitaarspelen. Op haar zestiende heeft ze al een flink aantal liedjes geschreven. Twee jaar later besluit ze om vol voor de muziek te gaan. Ze vormt een trio met Mart Jeninga (bas) en Matthijs Lievaart (altviool) waarmee ze binnen een jaar optredens geeft in Paradiso, het Concertgebouw en Carnegie Hall in New York. Ze wordt gevraagd voor optredens in het tv-programma De Wereld Draait Door, TedX en The Hague Jazz. Cairo’s repertoire groeit en ze besluit een EP uit te brengen. Als radio 538-DJ Edwin Evers de track ‘Got Me Good’ oppikt, maakt het grote publiek kennis met Celine Cairo. Inmiddels is haar 2e EP uit, werkt ze met een uitgebreide band met meerstemmige zang, gitaar, piano, bas, drums en viool.

Begin 2014 tourde Celine en band het hele land door met haar eerste eigen theatertour, momenteel werkt ze hard aan haar debuutalbum (verwacht begin 2015).

*Foto Celine Cairo door Jos Kottmann

Audio

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This