Anke Anderson

Anke Anderson werd in 1958 in Den Helder geboren. Na haar middelbare schooltijd studeerde zij harp aan het Utrechts Conservatorium. In 1985 behaalde zij het docentendiploma; het jaar daarop volgde het diploma Uitvoerend Musicus. In die tijd maakte ze een debuut-LP met populair-klassieke stukken, gearrangeerd dooor Piet Souer.

Zij voerde de afgelopen jaren veel kamermuziek uit en werkte mee aan tal van CD-opnamen. Ze trad onder meer op met de fluitiste Anneke de Vries en de blokfluitist Robert Bakker. Met hem maakte ze in 1998 een CD, getiteld “Twee eeuwen Engelse muziek”. Haar debuut “Premiere” werd in hetzelfde jaar op CD heruitgebracht. In de jaren daarna volgden de CD’s “Duet”, “De psalmen van David” en “Kerstconcert”, waarop zij samen met organist Martin Mans valt te beluisteren. Zij concerteert regelmatig met onder meer bariton Karel Bogerd, organist Martin Mans en panfluitiste Noortje van Middelkoop. Sind vorig jaar vormt zij een vast duo met celliste Mariëtte Gort. Deze samenwerking resulteerde onlangs in een cd met klassieke stukken voor cello en harp.

Anke Anderson is als harpdocente vebonden aan de Muziekschool Katwijk, alwaar zij bovendien leiding geeft aan een ensemble Ierse muziek.

Mariëtte Gort

Mariëtte Gort werd in 1963 geboren te Amsterdam. Daar begon zij haar cellostudie bij Daniël Esser. Vervolgens studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos, waar zij in 1988 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Ze volgde bovendien kamermuzieklessen en nam dee aan een aantal meestercursussen, onder meer bij de cellist Daniël Shafran.

Na haar studie legde zij zich groeendeels toe op kamermuziek, een genre waarmee zij een bijzondere affiniteit heeft. Inmiddel heeft zij met veel verschillende kamermuziek-ensembles geconcerteerd in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte zij mee aan diverse radio-opnames en cd-producties, waaronder een solo-cd met harpiste Anke Anderson.

Audio

Anke Anderson & Mariette Gort - Demo 1     

Anke Anderson & Mariette Gort - Demo 2     


 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie


 

Pin It on Pinterest

Share This