Vanaf haar veertiende jaar staat Angela Groothuizen al als professioneel zangeres op de buhne. En met succes. In de periode voor de Dolly Dots wist ze al menige feestzaal te betoveren. In 1979 brak Angela, toen 20 jaar oud, door met de Dolly Dots, tot vandaag nog steeds de populairste Nederlandse meidengroep aller tijden. De Dolly Dots scoorden maar liefst 30 hits in binnen- en buitenland, waarvan velen nog dagelijks te horen zijn op de radio. Nadat de Dolly Dots er in 1988 mee ophielden, maakte Angela met Angela & the Rude 2 succesvolle albums en toerde ze 5 jaar lang door het land. Ze scoorde hits met: o.a. Pressure, Young Souls en Up/down.

Tegelijkertijd speelde ze, als opvolgster van Karin Bloemen en Adelheid Roosen, met de befaamde theatergroep Purper in de Nederlandse theaters. De laatste 15 jaar is Angela vooral bekend geworden als presentatrice of jurylid van zeer succesvolle programma’s zoals o.a.: ‘De Uitdaging’, ‘Wie is de Mol’, ‘X-Factor’ en ‘The Voice’. Daarnaast was ze met regelmaat te zien in de theaters, o.a. met Karin Bloemen en het Theatergezel-schap J.A.M. (met Berget Lewis en Julya Lo’ko), maar ook solo met haar eigen theatershows ‘Klein’ en ‘Label’.

In het eerste kwartaal van 2012 kwam er een einde aan Angela’s medewerking aan The Voice of Holland en gaat ze verder met The Voice Kids. Ook heeft Angela veel succes door te gaan optreden met de “Optigan”, een veelgeprezen doch tot nu toe volledig in de vergetelheid geraakt instrument uit de 70-er jaren, één van de roemruchte voorlopers van de synthesizer. Met de groep Sway en de Optigan is Angela op vele plaatsen in de theaters te horen en te beleven van januari t/m mei 2012.

Na het succes van Klein en Label gaat Angela door met zingen van mooie, Nederlandstalige liedjes. Angela is een rasverteller die de toeschouwer meeneemt vanaf het eerste moment. Emotie en hilariteit gaan hand in hand, maar de muziek overheerst. Met de Optigan (een vergeten instrument uit de jaren 70), Hammond, Rhodes en haar muzikale vriend kneedt Angela de sound ter plekke tot een muziektheatershow met de uitstraling van een spektakel en de intimiteit van een huiskamer.
Het talentvolle, jonge trio Sway (Aïcha, Saja en Janice) dat Angela coachte tijdens X Factor, begeleidt haar gedurende de tournee. De dames zingen al samen sinds hun eerste ontmoeting op de Dutch Academy of Performing Arts.

Over het theaterprogramma LABEL schrijft:

Noordhollands Dagblad:
‘Zodra ze opkomt, slaat ze toe. Geen ontkomen aan. Angela Groothuizen ontpopt zich in LABEL meer dan ooit als een rasartieste. Een gedreven persoonlijkheid in wiens passie het publiek meteen mee wil gaan.’

De Stentor:
‘Ze doet dat zo overweldigend en met zoveel energie en oprechte emoties, dat je je graag laat veroveren. Je kunt slechts ademloos luisteren. Deze vrouw heeft magische krachten.’

Cultuurpodium.nl:
‘een uiterst gevarieerd aanbod prachtige songs. De een nog mooier dan de ander. Een show waarin Angela zichzelf volledig geeft aan haar publiek. Ze biedt inkijkjes in haar privéleven, vertelt openhartig over zaken die haar dicht aan het hart liggen, betrekt de zaal er goed bij, maar bovenal zingt ze heerlijk, duidelijk en warm. Bij Angela ligt de essentie in het gezongen materiaal en de kracht van de teksten. Label is een heerlijk muzikale theateravond waarbij ook de korte verhaaltjes, soms uiterst serieus, dan weer dolkomisch, een belangrijke schakel vormen tussen de verschillende labels die op deze op en top vakvrouw van toepassing zijn.’

In december 2011 verscheen Angela’s meeste recente cd Ik verdedig met de liedjes uit het theaterprogramma Angela de Optigan.
Over de eerdere cd Melk en Honing (met liedjes uit het theaterprogramma Klein) merkt het AD op: ‘…persoonlijk en intiem…pakt uitstekend uit…Het resultaat is ontspannen en vaak ook troostend.’ en Fret: ‘…soms lekker doorleefd…soms heerlijk fragiel…echte luisterliedjes die zowel tekstueel als muzikaal van hoog niveau zijn’.
Muzikale leiding en toetsen: Nico Brandsen

Theateroptredens worden geboekt door Kik Productions, Utrecht

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This