Leticia y su Rumbadama behoort tot de meest succesvolle latin-bands van Nederland. De zeven doorgewinterde ‘salsa-machas’ startten in januari en februari van 1996 met 36 concerten in Scandinavië. Terug in Nederland had het orkest in mei van dat jaar haar eerste optreden op de Nederlandse televisie. Later volgde een live-optreden van een uur in het bekende radioprogramma Tros Sesjun.

Andere hoogtepunten waren hun succesvolle optredens op de Latin Dance Night in Muziektheater Vredenburg in Utrecht, het Solero Zomercarnaval in Rotterdam, het Fiesta del Sol in Eindhoven, de Vierdaagse in Nijmegen, om er maar eens een paar te noemen.

Leticia y su Rumbadama stond samen in één programma met internationale salsa-toppers als de Cubaanse band ‘Klimax’, ‘Xavier Plaza y su Orquesta Sonrisa’ uit Venezuela, Tito Puente en Celia Cruz en vele anderen.

Een promotiereis van Leticia naar Cuba resulteerde in diverse uitnodigingen voor optredens van haar orkest in dit Mekka van de salsa. Eind vorig eeuw verscheen de ‘nedersalsa’- cd van Leticia: ‘NO TIENES SWING’.

Naast de Cubaanse stijlen, zoals cha cha cha, guaracha, son montuno, rumba en son, staan ook de Dominicaanse merengue en de Portoricaanse plena en bomba op het repertoire. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van de ‘salsa-macha’s’.
Wat ‘Leticia y su Rumbadama’ echt een band met een eigen sound maakt zijn de bijzondere vocalen. Doordat 4 van de 6 instrumentalisten ook over een goed stemgeluid beschikken worden, naast de bekende ‘coro’s’, ook blazers in close harmony-setting gezongen en worden veel stukken a capella ingezet. Hierdoor ontstaat een soort ‘doowap-salsa’.

Onder leiding van timbalera Leticia Bal bespeelt Leticia y su Rumbadama naast het bekende latin-salsa-circuit de grotere festivals in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast maakt het orkest van alle feesten en partijën een ‘cooking caribean party’. De band treedt ook op in vijf of zes-vrouws-formatie.

Line up:
Leticia Bal: timbales/bongo, coro, bandleader
Delia González: leadvocal, handpercussion
Viktoria Bori: trumpet, coro
Ellister van de Molen: trumpet
Mick Paauwe: bassguitar, baby-bass, coro
Lilian Jarad: piano
Edith Mossel: congas, coro

8 JAAR RUMBADAMA! a guarachar!

Duo Rumbadama
Latin-muziek op marimba, percussie en zang. Leticia Bal: marimba, zang Edith Mossel: percussie, zang Akoestisch optreden. De jarenlange vruchtbare samenwerking met percussioniste Edith Mossel heeft Leticia voor haar doen kiezen als begeleidster van haar (voornamelijk Cubaanse en Caribische) marimba-repertoire. Hierdoor is een stijlvol, oogstrelend en swingend duo ontstaan. Zeer geschikt voor het op exotische wijze muzikaal omlijsten van vernissages, recepties, brunches, kortom: voor waar U de zo bekende pianist met zangeres gewend bent en nu eens een wat meer exotische sound wilt.

Trio Son Cubano
Percussioniste en bandleider Leticia Bal is sinds jaar en dag een van de meest toonaangevende muzikanten uit de Nederlandse salsa-scene. Zij heeft in vele latin en salsa-orkesten gespeeld voordat zij 8 jaar geleden haar eigen salsa-orkest LETICIA Y SU RUMBADAMA oprichtte, het suksesvolle 7-koppige ‘all female’ salsa-orkest, met de Cubaanse Delia González op leadzang. Met Delia, onbetwist de beste salsa-zangeres op het moment in West Europa en de Cubaanse gitarist/componist Jesus Hernández vormt Leticia het:

line up:
Leticia Bal: bongo/campana/coro
Delia Gonzalez: leadvocal/maracas/guiro
Jesus Hernandez: gitaar/arrangementen/coro

Delia Gonzalez: Conservatorium Havana. Ruime ervaring met tal van Cubaanse bands en sinds haar komst naar Nederland zong ze, naast met Leticia, met oa Nueva Manteca, Saoco, Grupo Tumbao, Las siete Potencias.

Jesus Hernandez: Conservatorium Havana. In Nederland speelde hij met
zo’n beetje alle top-latin formaties en doceerde hij aan het Conservatorium van Rotterdam. Naast een fenomenaal gitarist en vocalist is Jesus een veel gevraagde componist en arrangeur.

Trio Son Cubano speelt het ‘klassieke’ Cubaanse repertoire, zoals veel stukken van de Buena Vista Social Club, maar een tikje eigentijdser en met heel veel ‘sabor’. Het bijzondere van dit trio is, naast de prachtige 3-stemmige vocalen, dat de begeleiding bestaat uit 1 gitaar (waar dit meestal 2 gitaren zijn) en bongo.

Trio Manos de Cuero
Drie professionele, vurige en spetterende vrouwelijke percussionistes die ca 10 a 15 minuten als een lopend vuur(tje) door Uw evenement/opening/presentatie gaan om het vuur aan te wakkeren.
Mobiel, Braziliaans, akoestisch, spetterend, eigenzinnig, verrassend.

line up:
Leticia Bal
Edith Mossel
Iris Oudenhoven

Leticia y su Rumbadama     
Leticia y su Rumbadama     
Leticia y su Rumbadama     

 

Prijzen, beschikbaarheid en boekingen

Wilt u weten of deze artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum?
Of wilt u deze artiest direct boeken?

Bel +31 20 403 7600 of stuur onderstaand antwoordformulier op.
U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave en/of een vrijblijvende optie.

Vul uw gegevens in en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de door u gewenste artiest(en) beschikbaar zijn.

Indien u nog geen specifieke artiest op het oog hebt dan kunt u het veld “gewenste artiest” leeg laten. Gebruik dan het veld “aanvullende informatie” om te beschrijven wat u zoekt of om wat voor evenement het gaat.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Gewenste datum

Alternatieve datum

Gewenste artiest

Naam

Uw Email

Telefoon

Aanvullende informatie

Pin It on Pinterest

Share This